Osuda

Rasizam na tribinama Sarajeva

Sport / Nogomet | 31. 10. 2021. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sinoćnjeg necivilizacijskog čina kada su neodgovorni pojedinci s istočne tribine rasistički vrijeđali strijelca gostujućeg tima Rudar iz Prijedora Josepha Amoaha, Upravni odbor FK Sarajevo poručio je navijačima i javnosti da je ''takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima tog kluba''.

''Odlučno kažemo "Ne" rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim'', istaknuto je u priopćenju Upravnog odbora FK Sarajevo.

Uprava naglašava da će klub poduzeti i neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i ovim putem upućuje najiskreniju ispriku Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena.

''Fudbalski klub Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti'', priopćeno je.

Navodno je delegat iz Mostara napisao je kako su Amoaha navijači nazivali "majmunom" te ga dodatno provocirali "huktanjem", aludirajući na njegovu boju kože.

Kopirati
Drag cursor here to close