Trenerska legenda

Ranieri u suzama nakon uspjeha s Cagliarijem

Nogometaši Cagliarija izborili su povratak u Serie A pobjedom nad Barijem u nedjelju, a "tvorac" tog uspjeha je legendarni trener Claudio Ranieri.
Sport / Nogomet | 13. 06. 2023. u 01:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Claudio Ranier, trenerska legenda, na rukama igrača Cagliarija

Momčad sa Sardinije je golom Leonarda Pavolettija u 94. minuti izborila ulazak u Serie A, nakon što su jednu sezonu proveli u drugoj ligi, Serie B.

Trener Claudio Ranieri u prosincu se vratio u Cagliari nakon otkaza u Watfordu.

Sada je Ranieri nakon 30 godina opet s Cagliarijem izborio Serie A, kao što je to učinio na početku svoje trenerske karijere.

Preplavile su ga emocije nakon trijumfa u Bariju.

Ranierijev prvi trenerski posao bio je u momčadi Campania Puteolana, male momčadi iz Pozzuolija, gdje je bio do 1987. Kasnije je preuzeo momčad Cagliarija s kojim je iz Serie C1 došao do Serie A u samo tri godine.

Odlazi potom za trenera Napolija kojeg će voditi samo dvije godine. Uspio je s tom momčadi doći do izvrsnog četvrtog mjesta u Serie A. Uz to predstavio je publici Gianfranca Zolu, nasljednika Diega Maradone koji je otišao iz momčadi.

Nevjerojatan je niz velikih klubova koje je Ranijeri potom vodio.

Nakon Napolija slijedila je Fiorentina (Coppa Italija i Superkup), zatim Valencia (Kup kralja i UEFA Super kup) i Atletico Madrid u Španjolskoj.

U Engleskoj je potom četiri sezone vodio Chelsea, a onda opet kratko Valenciju.

Povratkom u Italiju 2007. preuzeo je Parmu, da bi iste godine postao trenerom Juventusa. Slijedili su angažmani u Romi, Interu, Monacu, grčkoj reprezentaciji, a onda u Leicester Cityju (osvojio naslov prvaka Engleske), Natesu, Fulhamu, ponovno u Romi, Sampdoriji, Watfordu i na koncu u Cagliariju kojeg je vratio u Serie A.

Kopirati
Drag cursor here to close