Najslađa moguća pobjeda

Rangersi preko Celtica u finale kupa

Osim što su srušili velikog rivala, Glasgow Rangersi su došli u situaciju da ponovo osvoje FA Cup prvi put nakon 2009. godine. U finalu će igrati protiv Heartsa.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2022. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bila još jedna od onih utakmica na koje teško možete ostati ravnodušni bez obzira da li pratite škotski nogomet, da li navijate za Glasgow ili Celtic. Nije to bila neka vrhunska izvedba, nije bilo previše prilika, ali nevjerojatne borbenosti, želje, volje, unutar žestokog rivalstva, uzbuđenja, jeste u još jednom Old Firm derbiju. Koji je danas igran u okviru polufinalu FA Cupa. Pred nešto malo iznad 50.000 gledatelja koji su stvorili sjajnu atmosferu.

Golova nije bilo u prvom poluvremenu, sve ono najvažnije dogodilo se u nastavku odnosno u produžetku. Celtic je poveo u 64.minuti kada je lopta Taylora od bloka Basseyja prošla pored nemoćnog McLaughlina.

Video: Gol Celtica za 1:0

Tko zna kako bi se stvari razvijale do kraja, da je šut Carter-Vickers išao par centimetara niže. Ovako je prečka spasila Rangerse koji su svoju priliku iskoristili u 78. minuti.Tavernier je poslao jednu loptu u kazneni prostor Celtica koju je zahvatio Arfield za 1:1.

Video: Gol Rangersa za 1:1

Na kraju je odluka pala u drugom produžetku, šest minuta prije kraja. Bassey je krenuo lijevom stranom, Starfelt je pod pritiskom Sakale loptu skrenuo u vlastitu mrežu. U velikoj euforiji skoro su dio navijača Rangersa je završio u terenu.

Video: Gol Rangersa za 2:1

Osim što su srušili velikog rivala, Glasgow Rangersi su došli u situaciju da ponovo osvoje FA Cup prvi put nakon 2009. godine. U finalu će igrati protiv Heartsa.

Kopirati
Drag cursor here to close