Veliki Raketa

Rakitić stranac s najviše nastupa u povijesti Seville

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić (35) odigrao je u nedjelju 291. utakmicu za Sevillu, čime je postao stranac s najviše nastupa u 133 godine dugoj povijesti kluba s juga Španjolske.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2023. u 23:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rakitić je nastupio u gostujućoj pobjedi od 3-0 nad Valladolidom čime je preskočio bivšeg francuskog napadača Frederica Kanoutea koji je 290 puta nosio Sevillin dres.

Najzanimljiviji detalji u gostujućoj pobjedi Andalužana OVDJE

"Ivanu Rakitiću granice ne predstavljaju nikakvu prepreku", priopćio je klub na svojoj internetskoj stranici.

U kolovozu 2021. godine, nekoliko sati prije nego će protiv Getafea odigrati 200. utakmicu za Sevillu, rekao je kako mu je "veliki san" postati stranac s najviše nastupa. Večeras je to i ostvario.

Bivši hrvatski reprezentativac je ukupno treći nogometaš Seville po broju nastupa u 21. stoljeću nakon španjolskih igrača Jesusa Navasa sa 647 odigranih utakmica i Andresa Palopa sa 295 nastupa.

Izgledno je da će Rakitić, koji ima ugovor do 30. lipnja 2024., prestići Palopa, za što mu je potrebno još šest utakmica.

Rakitić je u siječnju 2011. stigao iz Schalkea i na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan se zadržao do lipnja 2014. kada je prešao u Barcelonu. U rujnu 2020. se vratio u Sevillu, a prošli tjedan je u jednom intervjuu izjavio da više ne razmišlja o odlasku te se nada novom ugovoru. Spomenuo je tada da bi nakon igračke karijere nastavio raditi u klubu.

"U Sevilli je napravio ogroman profesionalni skok i zasnovao obitelj. Ovo je zauvijek postao njegov dom", priopćio je klub.

Rakitić je uz Jesusa Navasa i kapetan momčadi.

Sevilla, s kojom je 2014. osvojio Europsku ligu, se pobjedom nad Valladolidom popela na deseto mjesto u prvenstvu. Idući tjedan odigrat će pred svojom publikom uzvratnu utakmicu polufinala Europske lige s Juventusom nakon što je prvi susret u Torinu završio 1-1.

Rakitić, koji od dolaska u Španjolsku gotovo nikada nije bio ozlijeđen, i u Barceloni se bio prometnuo u jednoga od igrača s najviše nastupa.

On je, naime, Europljanin s najviše odigranih utakmica za Katalonce, ako se izuzmu domaći igrači. Više nastupa od njega od stranaca imaju samo južnoamerički igrači, piše Hina.

Video: Ivan Rakitic All 37 Goals For FC Barcelona I 2014-2020
Kopirati
Drag cursor here to close