žepčak u kataloniji

Rakitić igra stotu utakmicu za Barcelonu

Sport / Nogomet | 09. 04. 2016. u 12:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji će večeras istrčati na gostovanju protiv Real Sociedada, igra svoju 100. utakmicu u dresu Barcelone i ističe kako je vrijeme od dolaska u katalonski klub 2014. brzo prošlo.

''Nisam bio niti primijetio da sam došao pred svoju stotu utakmicu, sve se odvija brzo", rekao je 28-godišnji vezni igrač.

Rakitić je u Barcelonu došao u ljeto 2014. iz Seville gdje je bio kapetan i s kojom je osvojio Europsku ligu. S Barcelonom je osvojio Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo, europski superkup, španjolsko prvenstvo i kup.

"U svojoj drugoj sezoni s Luisom Enriqueom pretvorio se u ključan dio momčadi", priopćila je Barcelona prošli mjesec.

Postigne li pogodak u svom stotom nastupu Rakitić još uvijek nije siguran hoće li ga proslaviti na poseban način.

"Ne znam, najvažnije je pobijediti u toj utakmici jer već dugo nismo slavili na Anoeti (stadion Real Sociedada)", izjavio je.

Prošle sezone je sudjelovao u 51 od 60 utakmica, a ove sezone je u dosadašnja 53 susreta propustio njih 5.U dosadašnjih 99 utakmica u kojima je nastupio ostvario je 79 pobjeda, 11 remija te 9 poraza.

"Svaka od utakmica ima svoju priču no za mene je posebna utakmica bila lanjsko finale Lige prvaka u Berlinu, a također se često sjetim i svoje prve utakmice na Camp Nou protiv Elchea", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Kopirati
Drag cursor here to close