Rođeni žele puno više

Rahimić: Velež sada puno ambiciozniji nego na početku sezone

Sport / Nogomet | 14. 11. 2016. u 18:36 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi dio sezone Velež je završio na pretposljednjoj poziciji sa 13 bodova uz svoje ime. U taboru Rođenih su htjeli više, ali trener Ibro Rahimić ističe da je motivirajući pomak, koliko god malen bio, ipak napravljen. 

“Što se tiče naših igrača, stvarno su dali maksimum. Protiv GOŠK-a smo dobro igrali, dobro smo stajali na terenu, ali smo opet radi nekih individualnih grešaka primili gol. Ipak, GOŠK je trenutno jaka ekipa, a mi smo im uspijeli parirati igrom na terenu. Svi smo željeli da sezonu završimo sa tri boda, al ponavljam, igrači su dali svoj maksimu, i nemam im što zamjeriti”, rekao je šef struke osvrćući se na remi s Gabeljanima. 

“Da smo od početka sezone krenuli ovako jako raditi, sigurno se ne bi nalazili u ovoj situaciji. Mi smo jedinu utakmici izgubili od Bosne, gdje smo dobro oštećeni. Parirali smo Zvijezdi, i sada protiv GOŠK-a, a to su sve ekipe koje su trenutno u vrhu Prve lige. Ipak, način razmišljanja i situacija koja je dugo bila u klubu, nisu dozvolili da napravimo još veći korak naprijed. Ipak, i ovih pet bodova zaostatka od sigurne zone nije nešto što se neće moći stići i prestići na početku proljetnog dijela sezone“, dodao je strateg Mostaraca. 

Vremena za odmor nema, već se planira proljetni dio sezone, sa pogledom i na iduću sezonu, gdje će se pokušati napasti Premijer liga...

“Jasno sam postavio za cilj da se iduće sezone borimo za Premijer ligu. Zbog toga, mi već sada moramo dovoditi igrače koji će nam pomoći u tome. Moramo napraviti miks između kvalitetnih i mladih igrača.”

“Ova ekipa će doživiti reviziju, jer sada je Velež mnogo ambiciozniji nego što je bio na početku sezone. Neki igrači će morati potražiti novu sredinu, a mi ćemo im pokušati pomoći u tome. Pokušat ćemo ostvariti suradnju sa lokalnim klubovima kao što je Lokomotiva, a zašto ne i sa Turbinom, Igmanom i dr. Imamo dovoljno vremena do proljetnog dijela sezone, za pripreme i dovođenje kvalitetnih igrača. Ljudi u klubu su pokazali da su ambiciouni i da žele vratiti Velež tamo gdje mu je i mjesto, a to je Premijer liga.“

Napredak omladinskog pogona

Rahimić se osvrnuo i na Omladinski pogon Veleža, ističući da je i tu napravljen napredak. 

“Vidi se pomak u radu, i kvalitetnije se trenira, a naravno da pomoćni teren puno znači. Brzo će biti gotove i svlačionice za djecu, tako da se nakon treninga mogu fino istuširati i sretni otići sa treninga.”

“Stalno ćemo raditi na edukaciji trenera, bilo to preko NS BIH, ili ćemo pomoću mojih prijatelja i kontakata slati trenere na edukacije u strane klubove. Jednostavno svi moraju prihvatiti da Velež postaje firma i da se treneri i igrači, ali i svi ostali moraju maksimalno profesionalno odnositi prema poslu“, zaključio je Rahimić. 

Kopirati
Drag cursor here to close