Velež

Rahimić: Treba vremena promijeniti gubitnički mentalitet

Sport / Nogomet | 08. 11. 2016. u 07:47 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Veležu pomalo razočarani što im je visočka Bosna prekinula pozitivni niz, kao i zbog remija u Gradačcu, gdje su, smatra trener Ibro Rahimić, mogli do punog plijena.

Realnost - Velež je i dalje nisko plasiran, nakon 14 kola pretposljednji je sa 12 bodova uz svoje ime.

“Imali smo taj kiks protiv Bosne (poraz od 2:1), a da smo odigrali barem neriješeno bio bih zadovoljan, to bi bio uspjeh za ovu ekipu”, rekao je Rahimić za Dnevni list nakon Gradačca.

”Osobno sam htio više, ali ovo su ipak igrači koji su dugo prolazili kroz agoniju, za 8 kola su skupili samo 3 boda i ovo je rezultatski pomak za njih. To je ekipa koja je ipak stekla gubitnički mentalitet, a da bi to promijenili treba vremena. To je proces”, dodao je.

Devet bodova uzeo je Velež otkako je on na kormilu, a na konto kani dodati i trobom u preostaloj utakmici godine koja u Vrapočiće dovodi GOŠK.

“Ako dobijemo GOŠK, opet smo s ovom ekipom napravili veliki uspjeh. Gledao sam GOŠK protiv Sloge iz Siminog Hana, Miljenko Bošnjak im je ključni igrač u veznom redu, a dobio je treći žuti karton i neće igrati protiv nas.”

“Od njega sve kreće, ali ipak GOŠK ima još par dobrih pojedinaca, stabilan su klub, bivši premijerligaš. Ali mi smo vrlo motivirani i s pobjedom bi mogli kazati da smo se stvarno vratili u igru za ostanak”, zaključio je Rahimić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close