FK Velež

Rahimić: S tri pobjede do kraja jeseni možemo vratiti priključak

Ostale su tri utakmice do kraja jeseni u kojima će se ''Rođeni'' pokušati što više približiti vrhu ljestvice
Sport / Nogomet | 26. 10. 2017. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju bez šefa struke Veleža na klupi, Ibre Rahimića, mostarski Velež je upisao po dvije pobjede i remija te poraz u pet utakmica Prve lige FBiH. U ovim susretima koje nije mogao voditi sa svog mjesta zbog suspenzije NS-a FBiH, Rahimić je bio telefonski uz momčad i svoje pomoćnike Mustafu Kodru i Avdu Kalajdžića.

''Teško je kad niste na klupi i u izravnoj komunikaciji s igračima, nego telefonski, ali nastojali smo se priviknuti i izvući maksimum'', kaže Rahimić za Dnevni list koji je ocijenio prethodno razdoblje u kojem je Velež ostao na minus 7 bodova spram vodeće pozicije.

''Imali smo jako dobre utakmice kao protiv Slavena i Sloge, ali i vrlo loše kao protiv Rudara, Čapljine i Igmana. Dakle ekipa ima potencijala jer loš tim ne može odigrati tako dobre utakmice, ali nemamo kontinuitet jer je u njihovim glavama neki problem koji moramo otkloniti. Taj problem je i mladost momčadi, a što često donosi oscilacije u igri. Jasno je da je ekipa s prosjekom od 22 godine vrlo mlada i to može biti naša mana, ali zbog te mladosti smo u uzlaznoj putanji te fizički i kondicijski sigurno na višoj razini od starijih ekipa. Iza nas je kriza, ali svi je imaju, čak i iskusnije ekipe. Primjer je Zrinjski koji je odlično krenuo u Premijer ligi pa odjednom stao. Kad nešto stvaraš svakako moraš naići na probleme, ali koji nas neće pokolebati, ističe Rahimić.

Ostale su tri utakmice do kraja jeseni u kojima će se ''Rođeni'' pokušati što više približiti vrhu ljestvice.

''Ako dobijemo sljedeće tri utakmice, što je realno, mislim da bodovna razlika neće biti tako velika. I drugi će kiksati. Prvi izazov je Metalleghe u gostima, potom slijedi domaći susrt s trenutačno vodećom Zvijezdom, a onda novo gostovanje, Jedinstvu, koje je u rasulu.

''Poznajem Metalleghe, dobar sam prijatelj s trenerom Romeom Šapinom, oni su se poslije ispadanja iz Premijer lige okrenuli mladim igračima uz dva iskusnija, Smajića i Kovača. Ne smijemo ih podcijeniti jer bi nas pobjeda vratila u priključak, poručio je Ibro Rahimić u razgovoru za Dnevni list.

Sad ćemo biti konkretniji u dovođenju pojačanja

Još ranije je trener Veleža najavio pojačanja u zimskoj stanci, a o
tome što konkretno uraditi po tom pitanju sad ima jasniju sliku.

''Klub završava infrastrukturu i onda ćemo imati bolje uvjete i dovoditi kvalitetne igrače. Dosad smo pokušali s manje novca, ali na zimu ćemo sigurno biti malo konkretniji i dovoditi provjerene igrače. Jasno mi je i na kojim pozicijama trebaju novaci jer kad igračima postaviš neke veće ciljeve onda se pokaže tko to može pratiti'', pojašnjava Rahimić i dodaje:

''Trenutačno nam je obrana najbolja, ali treba nam ipak još jedan igrač u zadnjoj liniji. Sigurno je da ćemo dovesti defanzivnog veznog i napadača. Naravno sve će ovisiti i o stanju na tržištu''.

Zvijezda mi je iznenađenje

Kako je najavljivano i pred početak prvenstva među glavnim konkurentima za prvo mjesto su dosad bili Olimpik i Sloga, ali Prva liga FBiH uvijek iznjedri i neke druge klubove u prvi plan.

''Za mene je Zvijezda iznenađenje iako oni uvijek imaju dobru ekipu. Međutim nitko ih nije najavljivao kao favorite. Tu je i Bosna…, liga je dosta kvalitetna, ali ja bih volio da je sve još regularnije pa da kvaliteta bolje ispliva na površinu. Treba još dosta raditi na tom planu'', kazao je trener Veleža Ibro Rahimić u razgovoru za Dnevni list.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close