Velež

Rahimić neopterećen gradskim derbijem

Sport / Nogomet | 10. 10. 2016. u 08:54 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Veležu se nakon pobjede protiv Novog Travnika i remija kod Goražda lakše diše.

Tabela još ne izgleda kako bi Rođeni željeli, ali trener Ibro Rahimić tvrdi da će se to uskoro promijeniti.

“Želimo se što prije priključiti ekipama iznad opasne zone, a trenutno nismo daleko. Tabela sada bolje izgleda, a ako nastavimo skupljati bodove, bit će to još bolje”, rekao je starteg Mostaraca.

“Ono što želim do kraja godine napraviti je iz ovog kadra izvući maksimum i vidjeti na koje se igrače može računati za dalje, kada se na zimu budemo pojačavali.”

Osvrćući se na prošlo kolo, djelovalo je zadovoljno, ali ne do kraja.

“Momci su se u Goraždu borili, drugu utakmicu zaredom nismo primili gol, ali moram primijetiti da smo zakazali prema naprijed.”

“U nastavku smo imali pet čistih kontri, ali uvijek bi se nešto dogodilo – ili bi izostao zadnji pas, ili ne bi bilo koncentracije kod napadača. Ali dobro, bitno je bilo ne izgubiti i nastavljati skupljati bodove.”



Slijedi gostovanje Čapljine u Vrapčićima pa Mostarski gradski derbi u sklopu Kupa BiH.

“Želimo novu pobjedu i onda na to svezati dobar rezultat protiv Bosne. Ti bi se bodovi itekako odrazili na izgled tabele. Što se Čapljine tiče, moram priznati da im trenutni kadar ne poznajem previše…, jednostavno, nisam toliko pratio Prvu ligu dok sam vodio Mladost.”

“Znam za Jazvina koji je dokazano kvalitetan igrač, a tek ću ovih dana dobiti još više nekih informacija. Nisam siguran zašto su pali, jer Čapljina je prošle sezone kotirala kudikamo bolje”, zapitao se Rahimić pa pogledao naprijed prema duelu sa Zrinjskim.

“Težeg protivnika nismo mogli dobiti, jer Zrinjski je najbolja ekipa u državi. Iskreno, zapravo nam ta utakmica nije ni trebala u ovom trenutku, jer nemamo kadar za dva fronta, ali sigurno da ćemo se u derbiju pokušati pokazati u što boljem svijetlu.”

 

Kopirati
Drag cursor here to close