Velež

Rahimić: Moramo pogoditi s pet-šest pojačanja

Sport / Nogomet | 14. 12. 2016. u 11:30 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je prvi dio sezone završio pri dnu tabele i jasno je da će na proljeće biti potrebno malo snažnije zapeti misle li Rođeni nadoknaditi pet bodova zaostatka za sigurnom zonom. 

Trener Ibro Rahimić je optimističan i što je najvažnije - ima plan. 

“Ekipa će raditi do kraja godine, tačnije do 23. ovog mjeseca, kao i omladinski pogon, jer stvorili smo kvalitetne uvjete za rad”, rekao je za City TV.

“U toku sezone nemamo puno vremena raditi na individualnom planu, jer je previše obveza oko pripreme utakmica. Sada je idealna prilika da radimo i popravimo individualne kvalitete igrača i da ih što bolje spremimo..., a od 09. 01. da se krene sa pripremama za proljetni dio prvenstva”.

Plan priprema još nije objelodanjen, ali okvirno Rahimić zna što želi...

”Sigurno da ćemo tražiti što jače protivnike i mislim da to neće biti problem, jer imamo odlične uvjete. Imamo dosta poziva i od ekipa van BiH, što je dokaz da se Velež digao. Velež je brend, i sada svi žele igrati sa nama”.

Jasno, bit će potrebno pronaći i pojačanja. 

”Ne želim da pričam o novim imenima, jer sve dok se ne potpiše ugovor, nije gotovo. Sa igračima se nikad ne zna. Prijelazni rok je u prvom mjesecu, a do tada je dogovor usmeni. Sada je vrijeme kada primamo igrače na probu, da vidimo što nam treba, na kojim pozicijama.” 

“Najvažnije je da pogodimo sa pet-šest kvalitetnih igrača koji će nam biti nositelji igre. Jer mi i sada imamo potencijalnih igrača, ali oni nisu još uvijek izgrađeni ni fizički ni mentalno. Uz par kvalitetnih igrača, i dobar rad kroz godine koje dolaze, oni mogu izrasti u kvalitetne igrače. I u omladinskom pogonu imamo dosta potencijala i sigurno da ćemo se u budućnosti postepeno oslanjati na domaće igrače”, istaknuo je. 

Uz sve rečeno, jasno je da je veliki optimist glede sljedeće sezone. 

”Pet bodova zaostatka nije previše, to se može vrlo brzo nadoknaditi. Zbog dobrih uvjeta mi smo jedini koji još uvijek radimo, dok drugi odmaraju. Ja sam veliki optimist. Odlično ćemo se spremiti, fizički i psihički i vrlo brzo ćemo doći do sigurne zone. A od iduće sezone, kada se još bolje uigramo, ima da se prošetamo kroz Prvu ligu“, zaključio je strateg Rođenih. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close