Premier League

Raheem Sterling presudio Arsenalu i prekinuo crni niz Cityja

Aguero je u 23. minuti povukao napad te odigrao za Fodena, koji se izbacio na šut, ali njegov udarac brani Leno. Međutim, na odbijanac nalijeće Sterling i posprema loptu u mrežu za 1:0.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2020. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Premier League / Raheem Sterling - Jedan, ali vrijedan

Na Etihadu je odigran drugi derbi dana petog kola engleske Premier lige u kojoj je domaći Manchester City slavio protiv Arsenala rezultatom 1:0.

City je sjajno otvorio u utakmici i već u prvoj minuti preko Mahreza zaprijetio Lenu. Samo šest minuta kasnije Aguero je odlično ispratio centaršut i solidno pucao glavom, ali lopta odlazi preko gola.

Svoju bolju igru domaćini su kapitalizirali u 23. minuti., Aguero je povukao napad te odigrao za Fodena, koji se izbacio na šut, ali njegov udarac brani Leno. Međutim, na odbijanac nalijeće Sterling i posprema loptu u mrežu za 1:0.

Nakon gola budi se i Arsenal, Saka je u 26. minuti izveo sjajan solo prodor i solidno pucao, ali Ederson je spreman.

City je uzvratio u 35. minuti i to ponovno preko Fodena, ali Leno sjajno brani i čuva nadu svojoj ekipi.

Topnici su u 40. minuti propustili priliku utakmice, odličnu akciju odigrali su gosti, lopta je došla do Sake koji izlazi sam ispred Edersona, ali njegov udarac pogađa rame istrčalog vratara domaćih te odlazi u korner.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću domaćina.

U drugom poluvremenu Arsenal je ubacio u višu brzinu tražeći gol koji će ih vratiti u susret. No, obrana Cityja je dobro zatvarala sve pokušaje gostiju.

Najbolje prilike Topnici su imali iz slobodnih udaraca, no Luiz i Pepe nisu bili dovoljno precizni te je Manchester City slavio minimalnim rezultatom 1:0.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close