Radović

Trener Čapljine: Samo je kod nas sve važnije od igrača i same igre

''Ovako unazađujemo sami sebi nogomet, ne mogu to shvatiti. Ako su sve zemlje nastavile, mogli smo i mi.''
Sport / Nogomet | 08. 06. 2020. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posebnim okolnostima su trenutačno klubovi Prve lige FBiH, gdje je prvenstvo zaključeno pa se treba okrenuti budućnosti, a planovi se ne mogu praviti bez postavljenog cilja.

Naime, trenutačno članovi ovoga ranga natjecanja ne znaju ni kad im počinje sljedeća sezona, a samim tim ne mogu ni donositi konkretne odrednice po pitanju plana priprema.

Još uvijek su svakako mnogi od njih razočarani samom činjenicom da će imati ovako dugu stanku kakva je u okruženju pripala jedino našim nogometašima.

''Stvarno je ovo previše da se ne igra, ranije sam govorio da je trebalo odigrati barem skraćeno prvenstvo. Cijelo prvenstvo je doista teško bilo za odigrati, ali sam mišljenja da je trebalo odigrati podijeljenu ligu po osam klubova (za prvaka i opstanak), s po sedam kola'', govori trener Čapljine Dragan Radović.

''Ovako unazađujemo sami sebi nogomet, ne mogu to shvatiti. Ako su sve zemlje nastavile, mogli smo i mi.''

''Svi drugi su važniji od ekipa, igrača i same igre. Dok to shvatimo, bit će nam kasno. Izdvajaju se i odlučuju ljudi koji nikad nisu šutnuli loptu. Ovo će najviše donijeti štete igračima'', upozorava Radović.

U Čapljini tek treba kreirati temelje za okupljanje tima koji će klub predstavljati sljedeće sezone. Neizvjesno je tko ostaje od stručnog i igračkog kadra, piše Dnevni list.

''U kontaktu sam s upravom. Klub najviše ovisi o gradu i oni trebaju imati razgovor s gradonačelnikom. Ako ova uprava ostane, onda postoji šansa da i ja ostanem. Ali već moram gledati i druge opcije'', napominje Radović.

Ipak ističe da bi volio ostati duži period u Čapljini.

''Moj cilj je uvijek ostati duže u klubu kako bi napravio nešto više. Uz to Čapljina je dobra sredina za raditi. Ako bi napravili i najavljeni pomoćni teren s umjetnom travom i školovali stručni kadar, onda Čapljina stvarno ima budućnost. To bi puno značilo za školu nogometa, a ovo podneblje ima puno talenta, dok klima pruža mogućnosti da se može trenirati 365 dana u godini'', zaključio je Dragan Radović.

Njegovi igrači su u ovom periodu odrađivali online i individualne treninge koje Radović nije previše kontrolirao.

''Slao sam treninge igračima preko vibera, ali to nije to. Nogomet je kolektivni sport, tako raditi treninge bez utakmica je nemoguće. Ti online treninzi su lijepi samo za uši, da drugi čuju kako se nešto radi. Bez grupnih treninga nema ništa, individualni rad je za atletiku i druge sportove.''

Kopirati
Drag cursor here to close