Zrinjski na - 6

Radnik osvojio bod Pod Bijelim Brijegom

Zrinjski je pokušavao, nije pogodio i nakon ovog rezultata je titula na korak od Koševa.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2019. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je u 30. kolu Premijer lige BiH dočekao Radnik iz Bijeljine, a na kraju pobjednika nije bilo (1:1).

Plemići su od prve minute kontrolirali loptu, ali taj posjed je bio uzaludan jer dugo smo čekali na prave pokušaje pod Bijelim Brijegom.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Radnik 1:1

Radnik je defanzivno stajao sjajno. Konstantno su prijetili iz kontri, a jednu takvu je pokušao iskoristiti Irfan Hadžić, ali njegov udarac sa 30-ak metara odlazi preko gola.

Zrinjski je prvu pravu prijetnju pred golom gostiju imao u 29. minuti. Odbijenu loptu na volej hvata Renato Gojković, a lopta odlazi tik iznad vratnice.

Pet minuta kasnije prvi šut u okvir gola. Odlično je po lopti 'raspalio' Filipović sa 30 metara, Lučić sjajno brani.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski i dalje ima veći posjed lopte. Ipak, prave šanse su izostale i ostalo je 0:0 nakon prvih 45 minuta, prenosi SportSport.ba.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Radnik 1:1

U nastavku smo gledali zaista odličan meč sa dosta šansi na obje strane. Zrinjski je u 57. minuti došao i do vodstva, a pogodio je Renato Gojković nakon prekida za 1:0.

Radnik je potom krenuo ozbiljnije na gol Plemića. Hadžić je pravio ogromne probleme obrani, pogodio je i vratnicu, imao još nekoliko dobrih pokušaja, ali je u 73. minuti ipak uspio da pobjegne obrani Plemića. Asistirao je potom Maksimoviću koji pogađa za 1:1.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Radnik 1:1

Plemići su u 75. minuti imali veliku šansu da ponovno povedu. Dosuđen je penal, Filipović je šutirao, a Lučić sjajno obranio.

Potom je Radnik zabio još jedan gol, ali je sudac Peljto isti poništio zbog navodnog prekršaja nad vratarom domaćih, te je na semaforu ostalo 1:1.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Radnik 1:1

To je bio i konačan rezultat derbija. Zrinjski je pokušavao, nije pogodio i nakon ovog rezultata je titula na korak od Koševa.

Pobjede u 30. kolu ostvarile su ekipe Širokog Brijega i Krupe. Široki je na Pecari pobijedio Slobodu sa 4:0 i učvrstio se na trećoj poziciji sa devet bodova prednosti nad Željezničarom koji ima utakmicu manje. 

Važnu pobjedu u borbi za opstanak ostvarila je Krupa koja je na svom terenu savladala Zvijezdu 09 sa 2:0. 

Rezultati susreta 30. kola: 

Petak:
Sarajevo - Čelik 5:0 

Subota:
Zrinjski - Radnik 1:1
 Široki Brijeg - Sloboda 4:0
 Krupa - Zvijezda 09 2:0 

U nedjelju igraju:
Gošk - Tuzla City (17.00)
Željezničar-Mladost (20.00) 

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close