Najveći hrvatski derbi

Pušnik: Tanka crta od pukovnika do pokojnika

Sport / Nogomet | 09. 08. 2016. u 12:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Hajduka Marijan Pušnik izjavio je kako je u najvećem hrvatskom derbiju (srijeda, 19 sati) na Poljudu Dinamo favorit, ali da ta utakmica ima veliku važnost i za Hajduk koji želi pobijediti.

"Dinamo je izraziti favorit i to nije okretanje pile naopako, nego treba pogledati proračun Dinama i njihove igrače. Dinamov trener Kranjčar će izvesti na teren najbolje igrače, a tako ćemo i mi učiniti", rekao je Pušnik na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako ovaj derbi puno znači za Upravu, Nadzorni odbor i posebice navijače Hajduka, ali da neće biti smak svijeta ako Hajduk ne pobjedi.

"Protiv Dinama, koji je najbolja hrvatska ekipa, moraš odigrati najbolju utakmicu ako hoćeš pobijediti," kazao je Pušnik.

Na upit kako komentira činjenicu da je posljednjih nekoliko derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu zagrebačka momčad pobjeđivala zgodicima u zadnjim minutama, Pušnik je rekao kako je sutrašnji derbi nova utakmica te da ne treba previše razmišljati o prošlosti.

Karte su u prodaji!!! Svi na derbi!!! ????????????? #hžv #ajmobijeliale #svinapoljud

A photo posted by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) onAug 8, 2016 at 7:40am PDT

 

Glasnogovornik Hajduka Ante Bilićnapomenuo je da u ovoj sezoni Hajduk niti u jednoj utakmici prvenstva Hrvatske i pretkolima Europske lige nije primio zgoditak nakon 27 minute utakmice, te da je cjelokupna gol razlika u tim utakmicama 17:4 u korist Hajduka.

Pušnik je naglasio kako se Hajduk nalazi pred tri najvažnija tjedna ovogodišnje sezone, jer ga prvi čeka derbi protiv Dinama, a zatim slijede utakmice protiv Osijeka i Rijeke u domaćem prvenstvu, te protiv izraelskog Maccabija za plasman u Europsku ligu.

"Znam kako su igrači došli u Hajduk i kako sam ja došao u taj klub, a u sljedeća tri tjedna možemo razuvjeriti sve koji su nas primili sa skepsom. Ovo je šansa da napravimo nešto o čemu se nije mislilo pred početak sezone", poručio je Pušnik.

Pušnik je svjestan kakva euforija vlada u Splitu nakon što je Hajduk dobro počeo sezonu, ali, kako kaže, "tanka je crta da od pukovnika postanete pokojnik".

Kopirati
Drag cursor here to close