Europska liga

Psi laju, 'konobari' prolaze

Sport / Nogomet | 22. 07. 2016. u 11:56 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ribari i konobari izbacili Škote! Tako je u nogometnim koloarima doživljen uspjeh malteške Birkirkare. No, rezultati tvrde drukčije, a oni su jedino mjerilo. 

Za mnoge je Birkirkara napravila veliko iznenađenje izbacivši Široki Brijeg, no što onda reći za posrtaj Heartsa?

Škoti su u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige na strani odigrali bez golova, u sinoćnjem uzvratu kod kuće šokantno su poraženi 1:2. 

Prethodno su ispadanje od Birkirkare u Širokom Brijegu shvatili su veliki neuspjeh, a kao posljedica 1:1 na Pecari i 0:2 u Paoli dogodila se i smjena na klupi - Slaven Musa je odstupio, na klupu se vratio Branko Karačić. 

Jasno da su u Širokom kao nositelji jednostavno morali proglasiti neuspjeh, ali Birkirkaru u kasnijim komentarima nisu podcjenjivali..., ne bi ni bilo umijesno.

Pa ipak, usprkos činjenicama i rezultatima koji govore suprotno, naša nogometna javnost dobrim je dijelom ostala ujedinjena u stavu da se posrtaj tima s Pecare morao etiketirati sramotom za bh. nogomet.

Istina je, naravno, bitno drukčija - stvar je u perspektivi. 

U redu, malteški nogomet je i dalje u povojima u odnosu na europsku elitu i srednju klasu, ali gdje smo mi? 

Kao i u slučaju Birkirkare, odgovor ćemo pronaći u rezultatima: svi četiri naša predstavnika završila su svoj europski put ovog ljeta već na prvoj prepreci. 

A teško da će ohrabriti podatak da se vrlo sličan scenarij ponovio prošle godine, kada je samo Željezničar odigrao više od dvije utakmice.  

Drugim riječima: bh. nogomet ovog se ljeta nije ni mogao osramotiti, jer nije ni imao rejting. 

A Birkirkara? Besek i Maltežani će za neke ostati konobari i ribari, ali oni su prošli dalje...

 

Kopirati
Drag cursor here to close