Ligue 1

PSG uvjerljiv protiv Marseillea, ozljeda Mbappea

U derbiju šestog kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na Parku prinčeva pobijedio Marseille sa 4-0.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2023. u 00:05 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski prvak je poveo već u osmoj minuti sjajnim golom Achrafa Hakimija iz slobodnog udarca, a isti je igrač bio najzaslužniji i za drugi gol na utakmici.

Marokanac je u 37. minuti odlično pucao, no pogodio je okvir gola, a Randal Kolo Muani je pospremio loptu u mrežu.

PSG je od 32. minute igrao bez najboljeg igrača Kyliana Mbappea koji je zamijenjen zbog ozljede gležanja. Mbappe je stradao već u sedmoj minuti nakon kontakta sa Leonardom Balerdijem, no nekako je izdržao do 32. minute kada je zamijenjen.

Umjesto njega u igru je ušao Goncalo Ramos i već u 47. minuti se upisao među strijelce. Ousmane Dembele je ubacio, a Ramos glavom zabio za 3-0.

U posljednjim trenucima susret Ramos je postigao i četvrti gol na utakmici.

U ranije odigranom susretu francuski doprvak Lens je pobijedio Toulouse sa 2-1 ostvarivši prvu pobjedu ove sezone.

Nakon što je u prvih pet kola osvojio samo jedan bod, Lens je napokon upisao i prvu pobjedu. Međutim, i ovoga puta je loše krenulo za momčad sa stadiona Bollaert-Delelis.

Toulouse je poveo u 33. minuti golom Cesara Gelaberta. Izjednačio je Wesley Said u drugoj minuti sudačke nadoknade, a pobjedu Lensu donio je Morgan Guilavogui u 84. minuti.

Tri boda je dohvatio i Le Havre koji je identičnim rezultatom pobijedio Clermont. Domaćin je poveo u četvrtoj minuti golom Nabila Aliouija, a samo tri minute kasnije Mohamed Bayo je pogodio za 2-0.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Cheick Konate je smanjio, a nastavku više nije bilo golova.

Strasbourg je golom Habiba Diarre u 84. minuti na gostovanju porazio Metz sa 1-0. Montpellier i Rennes su odigrali bez golova, a za Rennes je to bio već peti remi ove sezone.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close