Ligue 1

PSG i Lyon raspucani, Marseille prati Parižane

Nogometaši Paris St. Germaina pobijedili su u gostima Nantes 3-0, u dvoboju 6. kola Ligue 1 te su se vratili na prvo mjesto ljestvice. Lyon je bio vrlo uvjerljiv na svom terenu te je s 5-0 nadigrao pretposljednji Angers.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2022. u 23:35 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva pogotka u petoj pobjedi Parižana postigao je Kylian Mbappe. Oba puta mu je asistirao Messi, a Mbappe je u 18. i 54. minuti zabijao za 1-0 i 2-0.

Inače, Nantesu je od 24. minute bio otežan ionako kompliciran posao u ovom susretu jer je tada isključen Brazilac Fabio. Do kraja je još Nuno Mendes zabio za potvrdu pobjede i konačnih 3-0.

Lyon je bio vrlo uvjerljiv na svom terenu te je s 5-0 nadigrao pretposljednji Angers. Dva pogotka postigao je Toko-Ekambi, a po jedan Lacazette, Lukeba i Dembele za četvrtu pobjedu Lyona koji ima odigranu utakmicu manje.

Novu pobjedu su ostvarili nogometaši Marseillea, koji su ovom prilikom svladali Auxerre u gostima 2-0.

Gerson je već u sedmoj minuti doveo Marseille u vodstvo. U nastavku utakmice su obje momčadi propuštale prilike, a onda je u samoj završnici utakmica prelomljena.

Igrači s klupe Marseillea su presudili Auxerreu. Guendouzi je asistirao u 84. minuti, a strijelac za konačnih 2-0 bio je Alexis Sanchez.

Bila je ovo treća ligaška utakmica u nizu kako Marseille nije primio pogodak.

U nedjelju se sastaju Montpellier - Lille, Ajaccio - Lorient, Clermont - Toulouse, Brest - Strasbourg, Reims - Lens, Troyes - Rennes i Nica - Monaco.

Ligue 1, 6. kolo:

Lyon - Angers 5-0 (Toko-Ekambi 31, 59, Lacazette 38, Lukeba 62, Dembele 88)

Nantes - PSG 0-3 (Mbappe 18, 54, Nuno Mendes 68)

Auxerre - Marseille 0-2 (Gerson 7, Alexis Sanchez 84)

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close