Njemački Pokal

Prvi put u povijesti klub iz četvrte lige u polufinalu njemačkog kupa

1. FC Saarbrücken ušao je u povijest njemačkog nogometa jer je ovo prvi put da se u polufinale kupa plasira jedan klub iz četvrte lige. Oni su u četvrtini finala nakon izvođenja jedanaesteraca (8:7) bili bolji od bundesligaša Fortune iz Düsseldorfa.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2020. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / 1. FC Saarbrücken i njegov vratar Daniel Batz ispisali su povijest njemačkog kupa 

1. FC Saarbrücken ušao je u povijest njemačkog nogometa jer je ovo prvi put da se u polufinale kupa plasira jedan klub iz četvrte lige.

Oni su u četvrtini finala nakon izvođenja jedanaesteraca (8:7) bili bolji od bundesligaša Fortune iz Düsseldorfa

Slične su prilike ranije imala još dva kluba (Magdeburg 2001. godine i Kiel 2012.), ali su oba ispali u četvrtini finala.

Da bi  došao do pobjede na penale od 8:7, moralo je nastupiti čak 20 izvođača udarca s bijele točke.

Vratar pobjedničkog tima Daniel Batz (29) obranio je jedanaesterce Karamanu, Stögeru, Zimmermannu i Zanki.

Ne treba zaboraviti da je u regularnome dijelu susreta, točnije u 83. minuti, ovaj vratar zaustavio udarac s bijele točke kojeg je izveo Hennings. Uistinu nesvakidašnje postignuće jednog vratara!

Istaknuo se i njegov kolega na drugoj strani, vratar Fortune Florian Kastenmeier (22). On je u samoj završnici utakmice, nakon udarca iz kuta, bio asistent Zanki za izjednačenje. U seriji penala obranio je dva udarca, Zellneru i Golleyju. Ali, sve to ipak nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Inače ova je utakmica nakon 90 minuta završila neriješenim rezultatom 1:1, a isti je rezultat ostao i nakon produžetaka.

Kopirati
Drag cursor here to close