Nije samo igra riječi...

Prvi čovjek engleskog nogometa odstupio zbog jedne neprikladne riječi

'Možemo potvrditi kako je Greg Clarke odstupio s mjesta predsjednika. Ulogu privremenog predsjednika preuzet će Peter McCormick sve dok Upravni odbor ne započne proces pronalaženja i imenovanja novog predsjednika', objavio je FA.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2020. u 22:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Greg Clarke podnio je ostavku na dužnost predsjednika Engleskog nogometnog saveza (FA) samo nekoliko sati nakon što je tijekom odgovaranja na pitanja britanskih parlamentaraca igrače iza manjinskih skupina nazvao 'obojenima'.

'Možemo potvrditi kako je Greg Clarke odstupio s mjesta predsjednika. Ulogu privremenog predsjednika preuzet će Peter McCormick sve dok Upravni odbor ne započne proces pronalaženja i imenovanja novog predsjednika', objavio je FA, prenosi Hina.

Govoreći pred odborom za digitaliju, kulturu, medije i sport, na pitanje boji li se mogućeg napada putem društenih mreža na igrače koji se javno deklariraju kao homoseksualci, Clarke je odgovorio na doista nespretan način.

'Kada vidim uvrede kojima su bile izložene odlične nogometašice, pa i odlični obojeni nogometaši putem društvenih mreža... mogu reći kako su one otvorene svima.'

Odmah po Clarkeovu istupu, FA se oglasio priopćenjem u kojem stoji:

'Greg Clarke se duboko ispričava zbog izraza kojega je upotrijebio govoreći o članovima manjinskih zajednica. Shvaća kako je korištenje izraza 'obojen' neprikladan.'

Kopirati
Drag cursor here to close