Treće kolo PL

Prvaci pod imperativom, Široki na iskušenju na Grbavici

Sport / Nogomet | 06. 08. 2016. u 11:42 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sloboda je u petak pobjedom nad Vitezom ostvarila svoj naum i prva stigla do dvije pobjede u novoj sezoni, a danas će to pokušati napraviti i rivali.

Prvak Zrinjski dočekuje Olimpic, u utakmici koja je po mišljenju mnogih već riješena, no iz tabora Plemića  istaknuli su kako su itekako 'budni' i spremni na protivnika kojeg su mnogi već sada gurnuli u niži rang.

Mostarci će biti bez stopera Slobodana Jakovljevića, u kadar se vraća kolega mu po poziciji, Matija Katanec.

U izraženom debriju 3. kola Željezničar će dočekati Široki Brijeg. Plavi su se posljednjih dana našli u fokusu zbog nespremnosti na dogovor s Arenom Sport oko direktnog prijenosa koji je ipak dobio zeleno svjetlo, no nema sumnje da je momčad fokusiana samo na teren.

Uostalom, na Grbavicu stiže rival od kojeg se u prva dva kola očekivalo više od mršava dva domaća boda protiv Viteza i Slobode, a hoće li se tim s Pecare danas iskupiti, ovisit će i o spremnosti Ivana Krstanovića - stasiti napadač zbog ozljede je propustio i duel s Tuzlacima.

Čelik - Sarajevo drugi je derbi 3. kola. Iako su Zeničani u sezonu ušli s brojim problemima u organizaciji, u prošlom su kolu slavili u Bijeljini i ohrabrili se za Sarajevo koje u prvenstvo za pobjedu u Zenici ne zna 15 godina!

I Bordo tim se ohrabrio, ne raskidom ugovora s Leonom Benkom, nego trijumfom nad Zrinjskim.

Krupa je u prva dva kola ostala neporažena, a danas će dočekati Radnik koji se s obzirom na trofej Kupa iz prošle sezone do sada može smatrati najneugodnijim iznenađenjem.

U nedjelju će Mladost i Metalleghe zaokružiti 3. kolo. Tim iz Doboja kod Kaknja tražit će prvu pobjedu nakon dva remija, Jajčani iskupljenje za domaći poraz od Krupe, a koji je došao nakon opobjedničkog otvaranja na Bilinom polju.

Premijer liga BiH, 3. kolo

Petak
Sloboda – Vitez 1:0
(Haris Kaljanac, Sarajevo)

Subota
Čelik – Sarajevo 17.30, Moja TV
(Elvis Mujić, Banovići)
Krupa – Radnik 17.30
(Zoran Grbić, Prijedor)
Željezničar – Široki Brijeg 20.00, Arena Sport
(Ognjen Valjić, Banja Luka)
Zrinjski – Olimpic 20.30, Moja TV
(Ilija Živković, Orašje)

Nedjelja
Mladost – Metalleghe 17.00, BHT1
(Goran Paradžik, Ljubuški)

 

Kopirati
Drag cursor here to close