Leonid Slutsky

Prva trenerska "žrtva" EURO-a 2016: Izbornik Rusije ponudio ostavku

Sport / Nogomet | 21. 06. 2016. u 08:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Leonid Slutsky (45), izbornik nogometne reprezentacije Rusije mogao bi postati prva izbornička "žrtva" na EURO 2016. Ruski trener je nakon poraza njegove reprezentacije od Walesa u ponedjeljak uvečer rezultatom 0:3 ponudio ostavku na poziciju izbornika, javlja Agencija Anadolija.

Rusija je prethodno odigrala neriješeno sa Engleskom 1:1, a zatim izgubila od Slovačke sa 1:2, te zauzela posljednje mjesto u grupi B i tako se oprostila od Europskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

"Nakon ovakvog nastupa na turniru, trebate nekog drugog da preuzme odgovornost za nacionalni tim pred velika natjecanja koja slijede", rekao je Slutsky, prenose britanski mediji.

Aktualni trener CSKA iz Moskve na klupi Rusije zamijenio je Talijana Fabia Capella u srpnju prošle godine, a ugovor ga je vezao do kraja EURO 2016. Nogometni savez Rusije mu je ranije priopćioda će po okončanju EP morati birati između klupe CSKA i reprezentacije Rusije.

Rusija je domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine, a kao domaćin ima zajamčeno mjesto među sudionicima.

Nakon što su odigrana sva tri kola u grupi B Wales je prvi sa šest bodova, slijede ga Engleska sa pet i Slovačka sa četiri, dok je Rusija posljednja sa jednim bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close