Nastavak sezone

Prva liga FBiH: GOŠK teško dostižan

''Ne želim balkanski mentalitet, nego da GOŠK igra još bolje jer ima još prostora da napreduje pojedinačno i ekipno'', poručio je Ćorić.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2023. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vikendu pred nama starta proljetni dio 21. sezone Prve lige FBiH u kojoj će najozbiljniji kandidat za plasman u viši rang biti gabelski GOŠK.

Tim trenera Denisa Ćorića je već u prvom dijelu sezone napravio veliki posao po pitanju povratka u elitni rang bh. nogometa pa je jako malo vjerojatno da bi ih netko mogao ozbiljnije ugroziti na tom putu, piše Dnevni list.

GOŠK-u je ovo bio treći put da osvaja jesensku titulu u Prvoj ligi FBiH, ali ovoga puta s rekordnim brojem osvojenih bodova u ovom rangu natjecanja. Sa 42 boda i gol razlikom 34:5 GOŠK je nadmašio dosadašnji Veležov rekord od 39 bodova iz jeseni 2018. godine.

Novi rekord, ostvaren sa 14 pobjeda i jednim porazom, će biti teško nadmašiti. U sezonu su ušli s dosta opreza poučeni prethodnim najavama i rezultatskim padovima. Takav pristup, kao i angažiranje za trenera Ćorića i nekih provjerenih nogometaša, su se isplatili. Gabeljani planiraju nastaviti u istom ritmu.

''Ne želim balkanski mentalitet, nego da GOŠK igra još bolje jer ima još prostora da napreduje pojedinačno i ekipno'', poručio je Ćorić.

Prema Propozicijama natjecanja “Prvu lige FBiH u natjecateljskoj sezoni 2023./2024. popunjavaju dva kluba Druge lige FBiH (Sjever, Centar, Zapad i Jug) koji će se dobiti nakon odigranog doigravanja prvoplasiranih timova Druge lige FBiH, koji istovremeno moraju ispunjavati i sve ostale uvjete propisane Propozicijama natjecanja, Pravilnikom o licenciranju klubova za sudjelovanje u natjecanju Prve lige FBiH i drugim odlukama Izvršnog odbora NS-a FBiH”.

Dakle za plasman u Prvu ligu FBiH će opet četiri prvaka Druge lige FBiH razigravati za dvije pozicije u Prvoj ligi. Ovo znači da će ove sezone iz Prve lige FBiH ispasti minimalno jedan, a maksimalno tri kluba, prema razvoju natjecanja u višem rangu, Premijer ligi.

Po trenutnoj situaciji u Premijer ligi, Prvu ligu FBiH bi mogla napustiti tri kluba pa se na proljeće očekuje posebno uzbudljiva utrka za opstanak.

Travnik (2003. i 2007. godine), Budućnost (2004. i 2010.), GOŠK (2011. i 2017.), Velež (2006. i 2019.) i Olimpik (2009. i 2020.) su po dva puta osvajali ligu. Gabeljani su na odličnom putu da ove sezone postanu rekorderi i u ovoj statistici.

Najčešće je prvog strijelca lige imao GOŠK, čak 5 puta (Vedran Benić, Željko Malčić, Anes Mašić, Dženan Haračić dva puta). Šansu da se pridruži ovom društvu ima Nihad Šero koji je na jesen zabio 9 golova za Gabeljane.

Kopirati
Drag cursor here to close