Što znamo o Ordabasyju?

Protivnik Širokog ima 10 reprezentativaca i momčad vrijednu 11,9 milijuna eura

Sport / Nogomet | 19. 06. 2017. u 12:26 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NK Široki Brijeg će u prvom pretkolu Europske lige igrati protiv kazahstanskog Ordabasyja. 

''Plavo-bijelima'' će ovo biti drugi put da igraju s kazahstanskim klubom. Podsjećamo, u sezoni 2013./2014. odmjerili su snage s Irtyshom iz Pavlodara.

Široki je izgubio u gostima 3:2 da bi u uzvratu na Pecari slavio s 2:0 te s ukupnim 4:3 prošao u treće pretkolo gdje je ispao od talijanskog Udinesea s ukupnih (7:1).

Mijenjali ime 11 puta, lani ih izbacio srbijanski Čukarički

Klub vuče korjene iz 1949. godine kada je nosio ime Dinamo Shymkent, a do 2003. godine ime je mijenjao čak 11 puta!

FC Ordabasy je nastao 2000. godine pod imenom FC Dostyk, a 2003. godine spajanjem dvaju klubova FC Zhiger and FC Tomiris preimenovan je u današnje ime Ordabasy. Svoje utakmice igraju na stadionu Kazhymukan Munaitpasov u Astani.

Riječ je o momčadi čiji kadar po Transfermarktu vrijedi 11,9 milijuna eura, a koja je u prošloj sezoni kazakhstanske Premier lige osvojila drugo mjesto sa samo dva boda manje od prvaka Astane, a trenutačno su treći.

Ordabasy je prošle sezone ispao u prvom pretkolu Europske lige od srbijanskog Čukaričkog. Beogradska momčad je u prvom susretu na domaćem terenu slavila 3:0 dok je u Kazahstanu odigrala 3:3.

Argentinac im najskuplji igrač - 1,8 milijuna eura

Imaju desetoricu A-reprezentativaca (osmoricu Kazakhstana, po jednoga Bugarske i Uzbekistana). Najskuplji igrač (1,8 milijuna eura) u redovima Ordabasyja je 32-godišnji Argentinac Pablo Ezequiel Fontanello, nekadašnji igrač Tigrea, Černomoreca, Parme, Gimnasije, Stabaeka i Urala. Najbolji strijelac je Tanat Nuserbayev sa 6 zgoditaka.

U sezoni 2010./2011. osvojili su kazahstanski kup.

Igraju prilično tvrdo (u 18 utakmica kazakhstanske Premier lige postigli su tek 26 golova, a primili samo 16), vrlo su iskusna momčad, a prema podacima s Transfermartka momčad im ima prosjek od 30,2 godine. Trenutno zauzimaju treće mjesto u kazahstanskom prvenstvu s 35 bodova, četiri manje od prvoplasirane Astane.

Kopirati
Drag cursor here to close