Europska liga

Prošli Rangers, Roma i Porto, autogol Barišića, pogodak Vlašića

Najneizvjesnije je bilo u skupini G gdje su sva četiri kluba mogla dalje, a na kraju najviše razloga za slavlje imali su Rangers i Porto.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2019. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama Europske lige 19 klubova se borilo za preostalih 11 mjesta.

Na koncu su u posljednjih 90 minuta "europsko proljeće" izborili Malmo, Kopenhagen, Getafe, Cluj, Arsenal, Eintracht, Rangers, Porto, Roma, Ludogorec i Istanbul Basaksehir.

Najneizvjesnije je bilo u skupini G gdje su sva četiri kluba mogla dalje, a na kraju najviše razloga za slavlje imali su Rangers i Porto.

Škotski velikan je na Ibroxu odigrao 1-1 protiv Young Boysa, dok je Porto na Dragau slavio sa 3-2 protiv Feyenoorda. Porto je osvojio prvo mjesto u skupini sa 10 bodova, Škoti su drugi s devet bodova, Young Boysi imaju osam, a Feyenoord pet bodova, javlja Hina.

Rangers je poveo u 30. minuti golom Morelosa i sve do sudačke nadoknade je držao vodstvo, a tada je hrvatski reprezentativac Borna Barišić nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu za 1-1. U trećoj minuti nadoknade Rangers je ostao s igračem manje nakon što je isključen Jack, ali više nije bilo vremena za potpuni preokret.

Barišić je igrao cijeli susret za Rangers, baš kao i Nikola Katić.

U drugom susretu Porto je pobijedio Feyenoord sa 3-2, a svih pet golova palo je u prvom dijelu. Porto je poveo 2-0, gosti su se vratili, da bi u završnici portugalski sastav zabio i treći pogodak.

Strijelci za Porto bili su Luis Diaz (14), Malacia (16-ag) i Soares (34), dok su za goste zabili Botteghin (19) i Larsson (22).

Zanimljivo je bilo i u skupini J gdje su se tri momčadi borile za prolaz (Borussia Moenchengladbach, Roma, Istanbul Basaksehir, a slavili su Turci i Talijani.

Najveće iznenađenje priredio je Istanbul Basaksehir koji je na gostovanju pobijedio Borussiju sa 2-1 i izborio prolaz u direktnom sudaru.

Njemački sastav je poveo u 33. minuti preko Thurama, a izjednačio je Irfan Kahveci u 44. minuti. U drugom dijelu gosti su tražili drugi gol za prolaz i uspjeli su, u sudačkoj nadoknadio zabio je Criveli.

U drugom susretu Roma se 'igrala s vatrom' protiv otpisanih Austrijanaca odigravši 2-2. Domaćin je imao 1-0 i 2-1, ali su gosti oba puta izjednačili. Za Romu su zabili Perotti (7-11m) i Džeko (19), a za goste Florenzi (10-ag) i Weissman (64).

Turci su prvi, Roma druga, a Nijemci su otpali, baš kao i Austrijanci.

U skupini H Ludogorec se pridružio Espanyolu koji je bio siguran putnik i prije zadnjeg kola. U susretu za prolaz Ludogorec je odigrao 1-1 protiv Ferencvarosa i obranio bod viška. Domaćin je poveo u 24. minuti golom Lukokija, a izjednačio je Signevich u petoj minuti nadoknade.

U drugom susretu koji nije imao rezultatsku važnost CSKA je na gostovanju pobjedio Espanyol sa 1-0, a gol odluke zabio je Nikola Vlašić u 84. minuti. Dvije minute kasnije Nikola je zamijenjen, dok je Kristijan Bistrović odirao cijeli susret.

Manchester United je u izravnom sudaru za prvo mjesto u skupini L na Old Traffordu porazio AZ sa 4-0, a zanimljivo "Crveni vragovi" su sva četiri gola zabili u razmaku od 11 minuta. Strijelci su bili Young (53), Greenwood (58, 64) i Mata (62-11m).

Kopirati
Drag cursor here to close