Dobio obavijest?

Prosinečki pred otkazom u BiH?

Navodno je najizgledniji kandidat za nasljednika Prosinečkog na čelu nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kojemu bi to bio drugi put da predvodi najbolje bosanskohercegovačke nogometaše.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2019. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Robert Prosinečki vjerojatno više neće biti izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, no konačna odluka koju trebaju donijeti u Nogometnom savezu BiH ipak će ovisiti o tome hoće li uspjeti osigurati odgovarajuću zamjenu, objavili su u srijedu lokalni mediji.

Portal Vijesti.ba prenio je kako je otkaz Proinečkom praktično već uručen u utorak navečer na sastanku s čelnicima NS BiH, no Klix i Avazov portal podsjećaju kako se o svemu mora očitovati Izvršni odbor saveza što bi moglo uslijediti već tijekom dana.

 
Navodno postoji spremnost obje strane za sporazumnim raskidom ugovora potpisanim u siječnju 2018. godine, a to bi morali formalno potvrditi članovi Izvršnog odbora koji su većim dijelom i skloni takvoj odluci.

Raskid ugovora s Prosinečkim ne bi predstavljao posebno iznenađenje s obzirom na činjenicu da se reprezentacija BiH u kvalifikacijama nije uspjela plasirati na europsko nogometno prvenstvo koje se igra sljedeće godine.

Nakon što su završili na četvrtom mjestu u svojoj kvalifikacijskoj skupini nogometaši BiH mogu se još jedino nadati sreći u doigravanju kroz natjecanje u okviru Lige nacija sljedeće godine gdje će im suparnik biti Sjeverna Irska, a potom i pobjednik iz natjecanja nogometnih reprezentacija Slovačke i Republike Irske.

Navodno je najizgledniji kandidat za nasljednika Prosinečkog na čelu nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kojemu bi to bio drugi put da predvodi najbolje bosanskohercegovačke nogometaše.

Prosinečki je za izbornika BiH imenovan u siječnju 2018. sa zadaćom da nogometnu reprezentaciju te zemlje vodi do okončanja kvalifikacija za Euro 2020.
Kopirati
Drag cursor here to close