Što ćemo, kako ćemo...

"Prosinečki nije znao imena svojih igrača, a pred iskusnima je šutio"

"Protiv Bugarske sam dobio 20 minuta i samo se derao na mene. Odmah sam znao da neću igrati protiv Senegala od prve minute. Dobio sam pola sata i završio svoje u reprezentaciji'', rekao je Medunjanin u podcastu oPsajd.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2020. u 20:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: NS BIH / Haris Medunjanin

U ožujku 2018. svoju je reprezentativnu karijeru u dresu Bosne i Hercegovine završio Haris Medunjanin. Sad je potpuno otvorio dušu i oprao sve izbornike svoje reprezentacije pod kojima je igrao.

Medunjanin je otišao za vrijeme mandata Roberta Prosinečkog za kojeg kaže da ga je slagao.

''Kada smo bili u Bugarskoj, Prosinečki mi je rekao da prvu utakmicu neću igrati, ali da protiv Senegala hoću. Odgovorio sam da ga cijenim i da će biti kako on kaže. Međutim, protiv Bugarske sam dobio 20 minuta i samo se derao na mene. Odmah sam znao da neću igrati protiv Senegala od prve minute. Dobio sam pola sata i završio svoje u reprezentaciji'', rekao je Medunjanin u podcastu oPsajd.

''Safet Sušić je došao na pripreme i rekao da već zna tko će mu igrati. Kakva je to poruka onima koji mu se žele dokazati na treninzima? Mehmedu Baždareviću sam u lice rekao da se boji svakog. Molio je mene da idem na turneju u Japan, a druge igrače nije smio ni pitati. I kod Prosinečkog je tako bilo, na turneji u Americi se derao na igrače, a kad su došli oni iskusniji, onda je šutio. Polovici igrača nije znao ni imena'', izjavio je.

Foto: Pinterest / Medunjanin s Leom Messijem na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

"Bio sam u Nizozemskoj i tamo ima puno pripreme i analize. Kod nas je više: `ajmo igrati. U BiH nema ničeg, gledali smo TV, a da i nismo znali ni tko igra ni što igra. Otišli smo na Svjetsko prvenstvo jer smo vjerovali u sebe i jer nas je Sušić pustio da igramo."

Problemi su počeli kad je Sušić počeo eksperimentirati s nećakom Tinom i Prcićem.

Raspad reprezentacije počeo je malo prije Svjetskog prvenstva 2014. godine kada je Sušić pozvao nećaka Tina-Svena, tada nogometaša Hajduka.

"Uvijek ima nekih igrača koji moraju igrati. Tako je bilo i kod nas. Sušić je počeo eksperimentirati s Tinom i Prcićem, a onda je nekoliko nas iskusnijih mu savjetovalo promjenu formacije. On se naljutio i počeo pričati da ga hoćemo smijeniti. Uslijedio je poraz od Cipra i to je bio kraj", izjavio je 35-godišnji nogometaš Cincinnatija.

Već je ranije i Senad Lulić rekao da su pripreme u reprezentaciji Bosne i Hercegovine cirkus.

Kopirati
Drag cursor here to close