Namazan momak

Probudio se Marco Asensio, ali što je to pokazivao slaveći gol?

Simbolika njegove proslave pogotka odnosila se na mazanje maslaca od kikirikija na krišku kruha, što je jedan od čestih obroka u domovini njegove majke.
Sport / Nogomet | 14. 02. 2019. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marco Asensio je nakon dužeg vremena postigao zgoditak za Real Madrid, a bilo je to uistinu u idealnom trenutku, jer je na taj način svome klubu donio pobjedu na Ajaxom (2:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Međutim, njegova proslava gola u Areni Johan Cruijff nikome, osim članova obitelji Marca Asensia, nije bila jasna. Što je želio kazati pokretima svojih ruku?, pitali su se mnogi.

Španjolski sportski list Marca pojašnjava kako je Asensio ovakvu vrstu proslave posvetio svojoj pokojnoj majci, koja je bila Nizozemka.

Maria Gertruida Margaretha Willemsem, majka Marca Asensia, umrla je 2011. godine, a simbolika njegove proslave pogotka odnosila se na mazanje maslaca od kikirikija na krišku kruha, što je jedan od čestih obroka u domovini njegove majke.

Video: Ajax vs Real Madrid 1-2 All Goals & Highlights

Nakon majčine smrti, ovaj je mladi nogometaš odlučio svaki postignuti zgoditak njoj posvetiti. Emotivno uvijek blizak s majkom, Asensio je sačuvao i poseban odnos prema njezinoj domovini Nizozemskoj. On je, uostalom, ime dobio po slavnom nizozemskom nogometašu Marcu van Bastenu, a jedna druga legenda Oranje tima, Ruud van Nistelrooy pokušavao je Asensija nagovoriti da razmisli o promjeni sportskog državljanstva, no kad je Asensio odigrao svoju prvu službenu utakmicu za Španjolsku, sve je bilo jasno po tom pitanju.

Za Marca Asensia u ovome je trenutku, čini se, najvažnije nastaviti s dobrim igrama i nametnuti se Solariju u konkurenciji Lucasa Vazqueza, Garetha Balee i Viniciusa Juniora, na čijoj minutaži trener Reala ne štedi. Što češće bude mazao kruh maslacem od kikirikija, to će karijera Marca Asensija više napredovati. Na zadovoljstvo Kraljevskog kluba i španjolskog nogometa općenito.

Kopirati
Drag cursor here to close