Najgledanija utakmica

Prijenos utakmice Hrvatska – Island gledalo 1,8 milijuna hrvatskih građana

O velikom zanimanju za ovaj susret u kojem je Hrvatska izborila prvo mjesto u svojoj skupini D, govori i podatak kako je 73,5 posto onih koji su bili pred svojim malim ekranima gledalo upravo ovu utakmicu.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2018. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjeda nogometne reprezentacije Hrvatske protiv Islanda najgledanija je u Hrvatskoj utakmica do sada na Svjetskom prvenstvu, a pratilo ju je putem malih ekrana skoro 1,8 milijuna gledatelja, javlja agencija Anadolija.

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Islandom sa 2:1 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, u utorak navečer, na Drugom programu (HRT-HTV2) pratilo je 1.792.744 gledatelja, pokazuju podaci o gledanosti Hrvatske radio-televizije (HRT).

O velikom zanimanju za ovaj susret u kojem je Hrvatska izborila prvo mjesto u svojoj skupini D, govori i podatak kako je 73,5 posto onih koji su bili pred svojim malim ekranima gledalo upravo ovu utakmicu, što znači kako ju je pratilo sedam od deset gledatelja koji su bili pred malim ekranima.

Također, udio u gledanosti Drugog programa HRT-a u udarnom terminu od 19 do 23 sata jučer je iznosio 61 posto, što je više od svih ostalih televizija zajedno.

Nekoliko desetaka tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova, kao i putem interneta.

Riječ je o do sada najgledanijoj hrvatskoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, izvijestio je HRT.

Sljedeći nastup izabranika selektora Zlatka Dalića, ovoga puta u osmini finala Svjetskog prvenstva, bit će protiv Danske, u nedjelju 1. srpnja u 20 sati u Nižnjem Novgorodu.

Kopirati
Drag cursor here to close