rok trajanja

Prijelazni rok završen, a oni ostali za 'rasprodaju'...

Sport / Nogomet | 03. 09. 2016. u 14:06 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko zvučnih nogometnih imena ostalo je u Europi bez novog poslodavca. Ugovori su im istekli, njihovi dosadašnji klubovi ih više ne trebaju, a drugima jednostavno nisu bili zanimljivi ni 'besplatno'.

Nekada su u nogometnom svijetu imena kao Nicklas Bendtner, Miroslav Klose, Dimitar Berbatov, Felipe Santana, Mathieu Flamini, Emmanul Adebyor ili Kevin Kuranyi imali svoju težinu, igrali za najuglednije europske momčadi.

Vrijeme cjenjkanja i prelazaka igrača okončano je s 31. kolovoza, a oni nogometaši koji su ostali bez kluba i ugovora, sada mogu u svako vrijeme nekome pristupiti, dakako bez odštete, ali i s puno neizvjesnosti – hoće li ih netko trebati?

Imena nekih od njih još uvijek prilično zvuče, ali pitanje je jesu li više u prilici naći momčad koja ide uz njihovu reputaciju i dosadanju karijeru.

Miroslav Klose više nije mlad, 38 mu je godina, pa iako je s Njemačkom bio prvak svijeta (2014. U Brazilu), njegov zadnji klub, rimski Lazio, nije mu produžio ugovor. U sezoni 2015/2016 nastupio je 24 puta i postigao 7 golova. Sad je slobodan igrač.

I bugarska legenda Dimitar Berbatov (35) zadnje je utakmice (za sada) odigrao za PAOK (14 puta igrao i postigao 4 gola u prošloj sezoni). Trenutno je i on slobodan nogometaš.

Flamini (32) je u prošloj sezoni za Arsenal nastupio 16 puta i to je bio kraj za njega među 'topnicima'.

Matrin Caceres (29) prošlu je sezonu igrao u Juventusu, ali samo 6 puta. Dvostruko više nastupa (uz jedan postignuti zgoditak) imao je Adebayor za Crystal Palace, ali trenutno nije 'nikud prispio'.

Felipe Santana (30) prošlu je sezonu proveo u ruskom Krasnodaru (9 nastupa), Junior Hoilett (26) igrao je 22 puta za Queens Park Rangerse u sezoni 2015/2016, Sebastian Boenisch za Bayer iz Leverkusena nastupio je 8 puta (1 zgoditak), dok je bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi (34) za TSG Hoffenheim prošle sezone odigrao 14 utakmica. Ali kako mu je u opisu radnog mjesta postizanje golova, prazna rubrika po tom pitanju nije mu osigurala novi ugovor.

Još jedan bivši član Elfa, Piotr Trochowski (32) nije se uspio održati u FC Augsburgu, u koji je stigao iz Seville. Brazilac Ronny (30), svojedobno legenda Herthe BSC, od ove je sezone slobodan.

Naime, u sezoni 2012/13 ovaj je igrač postigao 18 golova, uz 14 asistencija, te praktično sam vratio Herthu u najviši razred njemačkog nogometa, ali je kasnije završio na klupi, a sada u 'muzeju'.

Niclas 'Lord' Bendtner (28) je prošle sezone za Wolfsburg odigrao 13 utakmica (4 gola), a sada čeka hoće li ga eventualno uzeti Queens Park Rangers, koji se natječe u engleskom Championshipu.

Kopirati
Drag cursor here to close