Retrospektiva

Prije točno 40 godina Velež pod Bijelim brijegom potopio bečki Rapid

Sport / Nogomet | 06. 11. 2014. u 14:21 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije točno 40 godina na današnji dan, 6. studenog 1974., mostarski Velež na stadionu pod Bijelim brijegom pobijedio je bečki Rapid s 1:0 i plasirao se u treće kolo Kupa UEFA.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Milidrag Hodžić u 44. minuti utakmice. Budući da je u prvoj utakmici u Beču bilo 1:1 (Halilhodžić/Ritter) Velež se plasirao u treće kolo gdje ga je čekao engleski Derby County.

Mostarci su dvije slavne utakmice s Derbyjem prošli zahvaljujući jednom golu. U Engleskoj je bilo 3:1 za Derby, a u Mostaru 4:1 za Rođene. Franjo Vladić je u te dvije utakmice postigao dva gola, a po jedan su postigli Duško Bajević, Duško Bajević, Boro Primorac i Vladimir Pecelj.

Bila je to sezona 1974./1975. u kojoj je mostarski klub kao viceprvak Jugoslavije došao najdalje u Europi – do četvrtfinala odakle ga je eliminirao Twente.

Protiv Rapida prije točno 40 godina, pred 5500 gledatelja, igrali su Slobodan Mrgan, Pecelj, Džemal Hadžiabdić, Marko Čolić, Ahmed Glavović, Primorac, Jadranko Topić, Vladić, Halilhodžić, Dubravko Ledić i Milidrag Hodžić.

Trener je bio veliki Sulejman Rebac. Sudili su Latanci, Bei, Giuli (Italija)

Kopirati
Drag cursor here to close