N'Golo Kante

Priča francuskog veznjaka jednako je impresivna kao i Modrićeva

N'Golo Kante i njegova priča su nevjerojatna inspiracija za sve naraštaje.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2018. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

N'Golo Kante, unatoč tome što je uz Mbappea i Griezmanna bio najbolji francuski nogometaš na ovom SP, bio je veoma skroman nakon što je njegova reprezentacija osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji pobjedom nad Hrvatskom.

Naime, kada je počelo slavlje na moskovskoj kiši, Kante se pomjerio u stranu, te je gledao svoje suigrače kako slave. Nije to nikakvo iznenađenje, jer je N'Golo poznat kao veoma tih i povučen momak, koji nikada ne želi biti u središtu pozornosti. Kantea, koji je ne tako davno proglašen za najboljeg igrača Premiershipa i koji je bio udarni pogon u titulama Leicestera i Chelseaja, je zapazio njegov reprezentativni kolega Steven N'Zonzi i onda mu uručio pehar kojeg je od svih Francuza najviše zaradio, piše Source.ba.

Maleni Kante je prvak svijeta. Maleni Kante je bio najbolji nogometaš Francuske na ovom SP. Zaboravite Mbappea, Griezmanna i Pogbu, taj mali Kante je bio udarna igla ''Galskih pijetlova'' koji su se po drugi put okitili titulom najboljih na svijetu.

N'Golo, koji je ime dobio po kralju N'Golu Diarri, je okrunjen kraljem Francuske. Francuzi su u svlačionici, autobusu i hotelu pjevali pjesme posvećene Kanteu, a on se samo sramežljivo osmjehivao i zahvaljivao suigračima. Kralj koji je svojom skromnošću, skrušenošću, teškim radom i teškim životnim prilikama u kojima se nailazio kupio srca svih zaljubljenika u nogomet.

Video: N’Golo Kante 2018 • Blue Diamond - Crazy Defensive Skills & Dribbles

N'Golo Kante i njegova priča su nevjerojatna inspiracija za sve naraštaje. Ne znate ga? Ne vidite ga? Nikada niste čuli za njega? Ne primjećujete ga na travnjaku?

N'Golo je onaj maleni skromni momak koji lomi stijene i pomjera brda svojim nogometom, ali ne radi to kako bi zadivio ljude, nego kako bi obavio svoj posao. Radi to u skromnoj tišini. Onako u miru, bez podizanja prašine. N'Golo je bešumni agregat na jedinstveni pogon koji nije osuđen na rok trajanja i na kvarenje. N'Golo je mašina Francuske. N'Golo Kante je prvak svijeta, piše Source.ba.

On nije čovjek koji će vikati na vas ili vas kritizirati. Onaj skriveni i uplašeni osmjeh na licu malenog čarobnjaka velikog srca. Sve je to Kante.

Otac N'Gola Kante je preminuo kada je N'Golo imao svega 11 godina, tako da se Kante morao brinuti za svoje sestre još od malih nogu. Kako bi prehranio svoju obitelj, N'Golo je bio sakupljač smeća. Da, dobro ste pročitali. Kante je sakupljao smeće po ulicama francuskih gradova, a danas je prvak svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close