poništena presuda

Preokret na sudu: Sada Eduardo mora platiti Mamiću

Sport / Nogomet | 10. 12. 2015. u 11:56 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sporu između Zdravka Mamića i brazilskog Hrvata Eduarda dogodio se veliki preokret. Ugovor o ulaganju, posredovanju i zastupanju te ugovor o međusobnim pravima i obvezama koje je Eduardo da Silva sklopio na početku svoje nogometne karijere sa Zdravkom Mamićem potpuno su pravno valjani, odlučio je zagrebački Županijski sud, prenosi Večernji list.

Županijski sud time je preinačio prvostupanjsku presudu donesenu u siječnju prošle godine. Iako je prvostupanjski sud sve ugovore između Da Silve i Mamića poništio proglasivši ih lihvarskim, Županijski sud pravomoćno je presudio da je izvršni predsjednik Dinama imao svako pravo od Da Silve tražiti najprije 50 posto, pa 25 posto i na kraju 20 posto svih prihoda, a nogometaš je navedene iznose trebao plaćati do 16. travnja 2011.

Za razliku od sutkinje Općinskog građanskog suda Jesenke Jurić Šojat koja je donijela presudu u korist Eduarda, viši sud zaključio je kako Mamić u vrijeme sklapanja ugovora s nogometašem nije imamo nikakvu funkciju u Dinamu, a Županijskom sudu nije sporno ni to što je Da Silva ugovor s Mamićem sklopio na dan svoje punoljetnosti te da je tada slabo znao hrvatski jezik.

U pravomoćnoj presudi navodi se i to kako Eduardo nije bio u podređenom položaju u odnosu na Mamića te da se ne može zaključiti da je bio neiskusan.

Prema ovoj presudi bivši hrvatski reprezentativac sada Mamiću mora platiti osam milijuna kuna zbog nepoštivanja ugovora kojeg je potpisao na početku svoje profesionalne karijere.

Kopirati
Drag cursor here to close