Jednom u stotinu godina

Preokret iz snova, od 2:5 do pobjede 6:5

"Nije se lako vratiti, bez obzira što smo igrali protiv Dovera, momcima treba odati priznanje jer su pokazali karakter. Bili smo strpljivi, čekali smo svoje prilike jer imamo igrače koje te prilike mogu iskoristiti", rekao je nakon menadžer domaćih.
Sport / Nogomet | 27. 03. 2022. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni odigranih prijateljskih i kvalifikacijskih utakmica ostala je jedna koja je bila klasična otočka. Jedna utakmica nižeg ranga takmičenja u Engleskoj, točnije Nacionalne lige između Wrexhama i Dovera.

Jedni su blizu vrhu, Wrexham je drugi u Nacionalnoj ligi, ali teško može stići u Stockport, dok je Dover na dnu. Racecourse Ground, stadion Wrexhama je bio solidno popunjen, a publika koja je prisustvovala utakmici je imala priliku vidjeti nešto što se ne događa baš često.

Wrexham je očekivano nakon dvadeset minuta vodio 2:0, ali su gosti za šest minuta stigli do 2:2. Onda se tamo negdje nakon sat vremena igre ukazao izvjesni Michael Gyasi, njemački napadač koji će za 12 minuta složiti hat-trick za vodstvo Dovera 2:5. Kraj utakmice, sve je jasno. Vjerojatno većini na tribinama, ali tek tada počinje ludnica. Prvo su domaći uspjeli preko Olliea Palmera za četiri minute da se vrate u život.

Prije sudačke nadoknade domaći su imali gol zaostatka. Krenulo se u nadoknadu koja je trajala devet minuta. Davies pogađa iz slobodnjaka, a isti igrač pogađa za preokret i trijumf Wrexham 6:5.

"Nije se lako vratiti, bez obzira što smo igrali protiv Dovera, momcima treba odati priznanje jer su pokazali karakter. Bili smo strpljivi, čekali smo svoje prilike jer imamo igrače koje te prilike mogu iskoristiti", rekao je nakon utakmice menadžer Wrexhama Phil Parkinson.

Nacionalna liga je peti rang natjecanja u Engleskoj. Ovo je petoligaška konkurencija (ispred su Premier liga, Championship, League One, League Two), a baš kao što je to slučaj i s nekim drugim klubovima, poput Cardiffa ili Swanseaja, zajedno s Englezima igraju i Velšani.

Kopirati
Drag cursor here to close