''Addio caro Cesare''

Preminuo velikan talijanskog nogometa Cesare Maldini

Sport / Nogomet | 03. 04. 2016. u 10:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velikan talijanskog nogometa, bivši igrač i trener Milana i talijanske nogometne reprezentacije Cesare Maldini preminuo je u 85. godini od posljedica srčanog udara, prenosi agencija Anadolija.

Talijanski mediji javljaju kako je Maldini preminuo u subotu kasno navečer u svojoj kući.

''Zbogom dragi Cesare. Danas je svijet izgubio velikog čovjeka, a mi smo izgubili stranicu naše povijesti'', navodi se u poruci koju je nogometni klub Milan objavio na službenom Twitteru.

Maldinijeva smrt je veliki je gubitak za nogometnu javnost svijeta, koju je prije deset dana napustio i nizozemski velikan Johan Cruyff.

Bio je otac još jedne nogometne legende Paola Maldinija.

Cesare je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za tri kluba, a 12 godina se zadržao u Milanu, baš kao i njegov sin koji je cijelu svoju 24-godišnju karijeru proveo u ''Rosonerima''.

Za Italiju je zaigrao 25 puta, ali nikada nije zabilježio značajniji rezultat u nacionalnom dresu.

Kao trener je vodio nekoliko klubova i dvije reprezentacije. S Milanom je osvojio Kup pobjednika kupova i Talijanski kup, dok je s mladom reprezentacijom osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe do 21 godine. Posljednji trenerski posao Maldini je imao na klupi Paragvaja, s kojim je igrao na Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close