Tužne vijesti

Preminuo trener RNK Split, pozlilo mu dok je igrao nogomet s prijateljima

Boljat je bio i kondicijski trener, a 2013. godine je s osmogodišnjim dječacima RNK Splita ispisao povijest kada je osvojio prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije bez poraza što nije uspio nitko u povijesti.
Sport / Nogomet | 31. 12. 2021. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužne vijesti stižu iz Splita. U četvrtak je iznenada preminuo dugogodišnji trener u omladinskoj školi Radničkoga nogometnog kluba Split Robert Boljat. Boljat je imao 50 godina, a navodno mu je pozlilo dok je igrao nogomet s prijateljima. Nakon što se srušio je stigla hitna pomoć, no nije mu bilo spasa.

Boljat je bio i kondicijski trener, a 2013. godine je s osmogodišnjim dječacima RNK Splita ispisao povijest kada je osvojio prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije bez poraza što nije uspio nitko u povijesti, pišu Sportske novosti.

"Tužna vijest zatekla je nogometnu obitelj i sve Splitovce, jer je iznenada u 51.godini preminuo Robert Boljat, dugogodišnji trener u našoj Omladinskoj školi. Bio je izuzetan stručnjak, specijalist za rad s mlađim kategorijama u kojima je otkrio i odgojio niz poznatih igrača koji su ponikli u Parku mladeži. Bio je čovjek velike energije i ogromnoga srca te imao zanimljiva zapažanja o nogometu kojemu je posvetio čitav svoj život, a praktički sav trenerski dio karijere proveo je u Parku mladeži i silno će nedostajati svima", poručili su iz RNK Splita pa dodali:

"Okrutna smrt otela ga je u godinama kada je još puno mogao dati, kao što je davao čitavoga sebe učeći i usmjeravajući mlade, ali i vlastitu djecu, dva sina koja se bave nogometom, a iza sebe je ostavio i suprugu koja ga je na nogometnom putu pratila i podržavala. Vodio je razne uzraste u Splitovoj Omladinskoj školi, a u ovoj sezoni bio je zadužen za individualni rad s talentiranim dječacima kojima će kao i cijelom Splitu, trenerima i kolegama, jako faliti. Radnički nogometni klub ovim putem izražava duboku sućut obitelji našeg pokojnog Roberta Boljata''.

Kopirati
Drag cursor here to close