Srčani udar na malom nogometu

Preminuo legendarni Uške Vučićević

Igrao je sa Radanovićem, Đelmašom, Vermezovićem, Omerovićem, Čapljićem, sa Smajićem, Bajrom Župićem, Vargom, Manceom, Vokrijem, Milkom Đurovskim. Sve vrhunskim igračima. Stariji će sjetiti kako je igrao i izgledao taj Partizan.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2022. u 01:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U drugoj polovini osamdesetih teško je bilo zamisliti postavu Partizana bez " Uškea" na lijevom krilu. Legendarnog Nebojše Vučićevića. Jednog od plejade onih koji su igrali za potez više, jedan od onih koji nije morao ništa osvojiti da bi se dokazao. A nije da nije, iako će netko reći kako je ustvari samo onaj Kup 1989. godine jedni čisti trofej. Mnogi će tu dodati dva naslova s Partizanom, onaj jedan u Šajberovom kolu, onaj drugi kada je Vardar bio prvi, kasnije Partizan.

Igrao je sa Radanovićem, Đelmašom, Vermezovićem, Omerovićem, Čapljićem, sa Smajićem, Bajrom Župićem, Vargom, Manceom, Vokrijem, Milkom Đurovskim. Sve vrhunskim igračima. Stariji će sjetiti kako je igrao i izgledao taj Partizan.

Rođeni je Dorćolac, ali je lopte počeo igrati u Paliluclu kako ga otac koji je bio vojno lice ne bi "provalio", jer mu je bilo zabranjeno da se bavi nogometom. Vojska je trebala biti njegova profesija. Međutim, nogomet je ipak pobjedio. Prvo OFK Beograd, pa Partizan iako je Zvezda u jednom trenutku trebala biti novi klub.

Video: Partizan - Dinamo Zagreb 2:1 

"Mrkela je prešao u Zvezdu, Prekazi je napustio Partizan, Klinčarki je također bio na odlasku. Mogao sam više love uzeti od Zvezde, čak sam se dogovorio s Džajićem, ali sam promijenio svoju odluku, na nagovor Moce Vukotića" rekao je jednom prilikom.

Zbog jednog gola kojeg je postigao protiv Zvezde, skoro je ostavio nogomet. Jednostavno, to je bilo ono " zabio sam Zvezdi u devedesetoj minuti, više ne moram igrati". Njegovi driblinzi, finte, osjećaj za loptu, to je bilo nešto posebno.

Video: 77. derbi / Partizan - C.zvezda 1:1

"Igrao sam onoliko koliko mi je prijalo. Toliko sam i postigao. I to je, naravno, bila fatalna greška" jednom prilikom je istakao popularni Uške.

Za reprezentaciju nije upisao niti jedan nastup, dok je nakon Partizana igrao u Francuskoj (Metz), Španjolskoj (Salamanca),
OFK Beograd, Daewoo Royals, Muru i Korotan. Jedno vrijeme je igrao mali nogomet u Americi, u momčadi Kansas Cityja. Kao trener je vodio Dorćol, Jedinstvo iz Brčkog, Radnički iz Kragujevca, pa onda i onaj beogradski, zatim Obilić, Hajduk iz Kule, Novi Pazar, malo je radio u Gani, Sloveniji.

Prema informacijama koje dolaze iz Beograda, Vučićevića je pokosio srčani udar na jednom terminu malog nogometa kojeg je Uške strašno volio. I igrao jednako tako dobro kao onaj "veliki".

Kopirati
Drag cursor here to close