Odlaze legende

Preminuo Krasnodar Rora, jedan od najvećih igrača u Dinamovoj povijesti

U 76. godini života preminuo je Krasnodar Rora, legendarni igrač Dinama i član slavne generacije 1967. Prije nekoliko dana Dinamo se oprostio i od Slavena Zambate.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2020. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Krasnodar Rora (23. ožujka 1945. - 12. studenoga 2020.)

Dinamo se prije nekoliko dana oprostio od Slavena Zambate, a sada je stigla vijest o smrti još jednog važnog člana Dinamove povijesti.

U 76. godini života preminuo je Krasnodar Rora, legendarni igrač Dinama i član slavne generacije 1967.

Rora je jedan od najboljih igrača Dinama u povijesti. Za Modre je upisao 459 utakmica i kao lijevo krilo zabio 90 golova.

Nogomet je počeo trenirati s 14 godina u Šibeniku, a 1945. došao je u Dinamo, gdje je igrao punih deset godina i postao miljenik navijača.

Nakon Dinama igrao je za belgijski Standard i francuski Nancy, u kojem je dijelio svlačionicu s legendarnim Michelom Platinijem.

Rora je nakon završene bogate nogometne karijere radio kao trener mlađih kategorija u Dinamu. 

Krasnodar Rora, glasnogovornik jedne generacije

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor pa čak i svojevrsni “glasnogovornik” cijele generacije.

Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u „nogometnom kvartu“ – Šubićevcu.

U Dinamo je došao 1964. godine gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem.

Štoviše, i sam ja Platini, prilikom svojedobnoga posjeta HNS-u, istaknuo: „Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.“

Kopirati
Drag cursor here to close