Počeo karijeru u Nacionalu

Preminuo bivši igrač Juventusa Fabian O'Neill

Između ostalog, ostat će zapamćen i po tome što je sav novac, 14 milijuna dolara, kako je tvrdio, potrošio na “spore konje i brze žene".
Sport / Nogomet | 25. 12. 2022. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši igrač Nacionala, Cagliarija, Juventusa i Perugie, Fabian O'Neill preminuo je u nedjelju u 50. godini.

U nedjelju rano ujutro primljen je u bolnicu zbog unutarnjeg krvarenja uzrokovanog dugogodišnjom bolešću jetre s kojom se zbog neurednog života i konzumiranja alkohola borio od 2016. godine.

Tijekom dana stanje mu se samo pogoršavalo, a nedugo prije smrti pao je u komu.

O’Neill je nogometnu karijeru započeo u urugvajskom Nacionalu iz kojeg je 1996. godine prešao u Cagliari. Tijekom četiri godine odigrao je više od 120 utakmica za klub sa Sardinije, a nakon neuspješne epizode u Juventusu, nije se snašao ni u Perugiji.

Između ostalog, ostat će zapamćen i po tome što je sav novac, 14 milijuna dolara, kako je tvrdio, potrošio na “spore konje i brze žene".

"Kada sam potpisao za Juventus, od idola momčadi postao sam najgori igrač, jer su oko mene bili fenomeni poput Zidanea. Samo zbog njega sada navijam za Real. Siromašan sam, ali sam opet sretan. Glavno da obitelj i ja imamo što jesti. Našao sam nove prijatelje, one prave, a ne one lažne koji su bili uz mene kad sam bio bogat", rekao je godinama kasnije.

"To je moja krivnja. Žene su se zaljubile u moju pijanu verziju i onda su me pokušale promijeniti. Nitko me nije mogao promijeniti. Čak su mi ponudili i pomoć psihologa. I moje bivše žene su bogatije od mene".

Kopirati
Drag cursor here to close