Veliki gubitci

Premiership upozorio na razarajući učinak praznih tribina

Razočarani su što je odgođen siguran povratak navijača na utakmice.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2020. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premier liga Engleske (EPL) upozorila je na razarajući financijski utjecaj na klubove, jer se suočavaju s mogućim izostankom navijača s utakmica još šest mjeseci, nakon što je Vlada Velike Britanije u utorak uvela nova ograničenja zbog pandemije koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski premijer Boris Johnson stavio je na čekanje plan za omogućavanje postepenog povratka gledatelja na sportska igrališta u Engleskoj od 1. listopada zbog povećanja slučajeva koronavirusa te upozorio da se povratak normalnom životu ne očekuje u narednih šest mjeseci.

"Razočarani smo što je odgođen siguran povratak navijača na utakmice", ističe se u priopćenju Premier lige.

Pilot programi održani su proteklog vikenda širom zemlje na sportskim terenima na otvorenom, a broj gledatelja bio je ograničen na 1.000. No, nova sezona Premier lige počela je ovog mjeseca na praznim stadionima, a navijači su zadnji put prisustvovali utakmicama još u ožujku.

"Nogomet nije isti bez prisustva navijača i nogometna ekonomija je neodrživa bez njih. Prošle sezone klubovi Premier lige pretrpjeli su gubitak od 700 milijuna funti, a trenutno naša nacionalna igra mjesečno gubi više od 100 milijuna funti. Ovo počinje imati poguban utjecaj na klubove i njihove zajednice", upozorili su iz Premier lige.

Medicinski službenici preporučili su da se britanski nivo upozorenja na COVID-19 pomakne s "tri" na "četiri", što znači da je prijenos virusa "visok ili raste eksponencijalno". Dakle, sada je na snazi tek jedan nivo ispod potpunog zatvaranje zemlje kakvo je viđeno u proljeće ove godine.

Međutim, Premier liga se i dalje nada da će Vlada pronaći način da sigurno otvori stadione za navijače na osnovu već formuliranih protokola.

"Navijači na stadionima bit će sigurni ili čak sigurniji nego u bilo kojoj drugoj javnoj aktivnosti koja je trenutno dozvoljena. To je već vidljivo u drugim europskim ligama. Uvjereni smo da će klubovi Premier lige, koristeći inovativne načine da se navijači sigurno vrate na tribine, omogućiti povratak prihoda na svim razinama igre, kao i da će održati aranžmane solidarnosti, trenutne porezne doprinose i financijsku podršku lokalnim i nacionalnim ekonomijama", zaključili su iz EPL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close