Jedanaest veličanstvenih

Prema koeficijentima UEFA izabrana idealna momčad stoljeća

U idealnoj momčadi ovoga stoljeća čak je šest Španjolaca, dok isto broj igrača među 11 najboljih ima i sama Barcelona.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2017. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

U posljednjih nekoliko godina Real Madrid i Barcelona dominirali su europskim nogometom, a UEFA je ovim timovima odala priznanje uvrštavanjem njihovih bivših i sadašnjih zvijezda u najbolje igrače stoljeća, do sada.

U idealnoj momčadi ovoga stoljeća čak je šest Španjolaca, dok isto broj igrača među 11 najboljih ima i sama Barcelona (računa li se i Thierry Henry), uz trojicu Los Blancosa.

Najbolji UEFA-in tim sačinjavaju: Iker Casillas (Real), Sergio Ramos (Real), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Philipp Lahm (Bayern), Xavi (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Steven Gerrard (Liverpool), Thierry Henry (Arsenal/Barcelona), Cristiano Ronaldo (ManU/Real) i Lionel Messi (Barcelona).

Ronaldo je 11 puta biran u idealnu momčad UEFA-e, Messi je osam puta bio idealnoj momčadi UEFA-e, a Casillas, Puyol, Sergio Ramos i Iniesta šest puta. Veliki Iker Casillas je šest puta bio i najbolji vratar svijeta.

Thierry Henry je pet puta bio u momčadi godine kao igrač Arsenala, dok je Steven Gerrard tri puta bio u momčadi godine, kao i Kaka, Ronaldinho, Nedved i Zidane, ali je imao više nominacija od njih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close