Lujo Ilić

Predsjednik GOŠK-a o uskraćivanju licence: Nismo dužni nikome ni jednu marku

U GOŠK-u tvrde da su sve financijske obaveze riješili, a zapelo je oko poreza.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2018. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvostupanjsko povjerenstvo za licenciranje NS-a BiH je između ostalih uskratilo licencu za natjecanje u Premijer ligi i gabelskom GOŠK-u.

Klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostupanjskom povjerenstvu za licenciranje klubova NS-a BiH u roku od dana od dana primitka pisanih odluka Prvostupanjskog povjeresnstva za licenciranje klubova.

U GOŠK-u tvrde da su već sve riješili, a zapelo je oko poreza.

''Kod nas je stvar neuplaćenih doprinosa što nismo vodili kako treba i redovito plaćali. Jednostavno, nekad nismo imali dovoljno sredstava. Međutim to smo sad već riješili i očekujem da uskoro dobijemo licencu'', kaže predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

''Mi smo tu najčistiji, ne znam kako će na primjer Borac ili Sloboda dobiti licencu. Nijednom igraču nemamo dužni ni marke'', govori Ilić.

U GOŠK-u to već smatraju gotovim, a fokusirani su na ono što ih očekuje u posljednja dva kola prvenstva.

Naizgled su poslije ostanka dvije utakmice do kraja rezultatski nebitne, ali u klubu ističu da to nije tako. Borit će se za sedmo mjesto.

''Dosta menadžera i skauta dolazi na utakmicu s Borcem sljedeće subote. Sad imamo dosta zanimljivih igrača koji su napravili stvarno vrhunski rezultat. Nama je bitno da dobijemo Borac, bit će to dobra utakmica. Nije svejedno hoćemo li biti sedmi ili osmi. Bh. Telecom nagrađuje klubove po osvojenoj poziciji, 35.000 maraka je sedmo mjesto, a 28.000 osmo mjesto. Na primjer, deseto mjesto nosi 12.000, a prvo 120.000. Posljednja dva ne dobivaju ništa. Nama je vrlo bitna razlika između 28.000 ili 35.000'', napominje Ilić.

Lavovi su međutim već napravili odličan rezultat i kako god završile posljednje dvije utakmice prvenstva, u GOŠK-u će ovu natjecateljsku godinu pamtiti kao jako uspješnu.

''Stvarno smo napravili nevjerojatan rezultat, trener Feđa Dudić je uveo red i fanatizam. Odličan posao je napravio'', ustvrdio je Ilić za Dnevni list, a na pitanje o produžetku suradnje s šefom struke kazao:

''Dali smo mu šansu i uopće ne razmišljam o tome da bi mogao negdje otići iako još nismo ništa dogovorili za sljedeću sezonu. Računam da ostaje. Dobra volja postoji s obje strane i mislim da je samo pitanje vremena kad ćemo sjesti i dogovoriti se'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close