U stilu barbe Tonija

Predsjednik Bayerna stavio Kovača pred ultimatum: Ne postoji alternativa!

Izgleda da su Hoenessu dozlogrdile loše igre i potencijalna sezona bez trofeja, stoga je odlučio 'mobilizirati' trenera i igrače. Hoeness je poručio kako više ne smije biti nikakvih izgovora za eventualni neuspjeh.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2019. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su njegove ranije izjave išle 'na mlin' trenera Nike Kovača, kako tumače njemački mediji predsjednik Bayerna iz Muenchena, Uli Hoeness, sada je postavio ultimatum hrvatskom treneru.

Njemački rekorder po broju naslova sredinom ovog tjedna teškom se mukom provukao u polufinale nacionalnog kupa nakon što su sa 5-4 pobijedili drugoligaša Heidenheim. Izgleda da su Hoenessu dozlogrdile loše igre i potencijalna sezona bez trofeja, stoga je odlučio 'mobilizirati' trenera i igrače.

Bavarske nogometaše u subotu očekuje ključni ogled Bundeslige ove sezone protiv Borussije Dortmund, koja je prošlog vikenda ponovno preuzela prvo mjesto ljestvice s dva boda prednosti. Pobjednik u tom susretu (18:30) imat će otvoren put ka naslovu prvaka, a Žuto-crnima igra i remi u Muenchenu. Iz tog razloga, Hoeness je poručio kako više ne smije biti nikakvih izgovora za eventualni neuspjeh i pritom je njegova poruka bila identična onoj legendarnoj izjavi barbe Tonija o gripi.

„U subotu nema izlika. Moramo biti pravi protiv Dortmunda. Ne želim razmišljati o porazu, moramo pobijediti. Za mene ne postoji alternativa“, izjavio je predsjednik Bavaraca, dodavši: „Ako ne pobijedimo, i dalje bih volio da budemo prvaci, ali u tom slučaju to bi bilo nezasluženo jer smo izgubili prvu utakmicu protiv njih. Naši igrači moraju pokazati da žele biti prvaci“.

I Niko Kovač je svjestan da njegovi momci moraju ići na pobjedu, a kako bi to ostvarili – naglašava bivši izbornik Vatrenih – ključ će biti u defanzivnoj odgovornosti i disciplini.

„Ne želim se braniti samo sa stoperima, obrana počinje prije posljednje linije. Moramo biti spremni bez obzira na sve. Francuska je postala svjetski prvak jer je dobro igrala, ali prvenstveno jer se dobro branila. Ne kaže se tek tako da titule osvaja obrana. Momčad koja bude napravila manje grešaka će pobijediti“, izjavio je Kovač.

Kopirati
Drag cursor here to close