Odlazak iz Barce?

Predsjednik Barcelone: Svaki roditelj bi poželio sina poput Inieste

Sa “Barcom“ sjajni vezni vezni nogometaš, između ostalog, osvojio je osam naslova prvaka Španjolske i četiri Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2018. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone iznio je pohvale na račun Andresa Inieste, te dodao da će odluku o njegovoj budućnosti donijeti osobno vezni nogometaš.

Bartomeu je, također, kazao da se radi o čovjeku kojeg bi svaki roditelj poželio za sina, prenosi Anadolija.

Iniesta, koji će 11. svibnja napuniti 34 godine, prema najavama španjolsskih medija trebao bi danas priopćiti odluku da napušta Barcelonu, klub u koji je stigao kao 12-godišnji dječak.

Sa “Barcom“ sjajni vezni vezni nogometaš, između ostalog, osvojio je osam naslova prvaka Španjolske i četiri Lige prvaka.

“Od 2004. godine, pa do danas Iniesta je bio najvažniji igrač kojeg smo imali, jer je bio dio svakog trenerskog projekta počevši od Franka Rijkaarda. Odluku o njegovoj budućnosti mora priopćiti osobno Iniesta. On je mora objasniti, ne mogu ništa unaprijed govoriti. Moramo ga poštovati nakon karijere koju je imao ovdje. Svaki roditelj želi da ima sina poput Andresa Inieste“, zaključio je Bartomeu.

Iniesta će ove sezone najvjerojatnije osvojiti devetu titulu prvaka Španjolske, a prethodno je stigao do šestog pehara u Kupu kralja.

Osvajao je još tri Superkupa Evrope, sedam Španjolske i tri FIFA klupska svjetska prvenstva. U dresu Španjolske ima dva naslova prvaka Europe i jedan svijeta.

Za Barcelonu je tijekom 16 sezona odigrao 669 natjecateljskih utakmica i postigao 57 golova. U nacionalnom dresu nastupio je 124 puta uz 13 pogodaka. 

Kopirati
Drag cursor here to close