Zlatna rezerva vol. 28

Prate li Englezi Belgiju?

Belgija se raspucala protiv poštenog Tunisa koji se nije branio, nego nadigravao. Na Englezima je danas da ih pokušaju dohvatiti protiv slabašne Paname. A kasnije rasplet u najzanimljivijoj skupini, grupi H
Sport / Nogomet | 24. 06. 2018. u 12:54 Zlatna rezerva | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Panama je turist na SP-u, a susret s Englezima im je kao da su vidjeli sva čuda svijeta. Engleska je pobijedila Tunis u prvoj utakmici, ali je Belgija isti taj Tunis puno lakše otvorila, makar su Tunižani u obje utakmice igrali slično.  Belgija ih je natrpala 5:2, a Englezi su tek pred kraj golom Kanea slomili protivnika. Stoga, da bi zadovoljili javnost i same sebe, Englezi se moraju raspucati danas. Zanimljivo, iz tabora Gordog Albiona čuju se informacije kako Raheem Sterling neće biti u sastavu, jer nije postigao gol već dvije godine. To nas malo čudi, jer kako ćeš raspucati nekog napadača ako ne u ovakvim utakmicama?

Japanci imaju pluća i za Senegal?

Japan je pobijedio Kolumbiju, što se smatra jednim od iznenađenja prvog kola. „Posralo“ ih je na početku utakmice, isključenje Sancheza i penal, ali su slabosti pokazali kasnije, primivši gol, doduše iz prekida. No, dojma smo da su jedva Japanci okrunili tog igrača više i stavili upitnik nad svoje stvarne moći. Smjenom trenera dobili su otvoreniji pristup igri, ali su isto tako i ranjivi, pa se očekuje da će brzi igrači Senegala to moći iskoristiti. Senegal je po mišljenju svih trenutno najjača afrička reprezentacija, makar se Nigerija vratila pobjedom protiv Islanda. No, igra protiv Poljske, pa i efikasnost i spremnost iskoristiti svaku pruženu priliku ostavljaju Senegal u poziciji favorita u dvoboju dvije reprezentacije (17:00) koje imaju tri boda iz prvog kruga.

U duelu luzera Kolumbiji prednost

Kolumbija ima nulu na kontu, ali imaju i ispričnicu, ipak ih je nesreća pratila otpočetka duela s Japanom. S igračem manje ipak nisu mogli bolje i sada je vaditi se protiv Poljaka. Poljaci su razočarali, ni igrom, ni stavom, a ni glavnim zvijezdama nisu nas uvjerili da su mogli bolje protiv Senegala. Poljaci su takvi, lako pregore i nemaju mentalitet koji bi im na velikim natjecanjima omogućio da u potpunosti ovladaju svojim kvalitetama. Kolumbijci su navikli strahovati do kraja za prolaz u kvalifikacijama i ovo njima, za razliku od Poljaka nije nepoznat emocionalni teren. Bit će to (20:00) velika borba u kojoj će dva debitanta na Mundijalima, Falcao i Lewandowski moći isprati gorak okus koji su ostavili lošim partijama u svojim prvim nastupima. Ne treba otpisivati Poljsku, možda se konačno sjete da mogu i na turniru igrati kao i u kvalifikacijama, ali ono što nas može očekivati je jako, jako uzbudljiva utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close