Umjesto Ivana Jurića

Prandelli preuzeo Genou

Vodstvo kluba zahvalilo se Juriću, a službeno predstavljanje novog trenera bit će u subotu.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2018. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli (61) službeno je imenovan novim trenerom talijanskog prvoligaša Genoe, nakon što je vodstvo kluba po treći put uručilo otkaz hrvatskom stručnjaku Ivanu Juriću (41).

Vodstvo kluba zahvalilo se Juriću, a službeno predstavljanje novog trenera bit će u subotu.

Prandelli je od 2010. do 2014. vodio talijansku reprezentaciju, a pod njegovim vodstvom 'Azzurri' su na EURO-u u Poljskoj i Ukrajini 2012. osvojili drugo mjesto.

Kormilo reprezentacije napustio je nakon neuspjeha na svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu gdje su Talijani zapeli već u skupini plasiravši se iza Kostarike i Urugvaja.

Posljednji klub koji je vodio bila je španjolska Valencija, međutim za kormilom 'Šišmiša' zadržao se svega 10 utakmica i u prosincu 2016. je podnio ostavku. Tijekom karijere je vodio i Romu, Fiorentinu, Lecce, Veronu, Parmu, Galatasaray i Al Nasr.

Prandelli će za kormilom najstarijeg aktivnog kluba u Italiji, osnovanog 1893. godine, naslijediti hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića koji je treći put u posljednje dvije godine u Genoi dobio otkaz.

Jurić je prvi put Genou preuzeo u lipnju 2016. godine, a na klupi se zadržao 28 utakmica. Otkaz je dobio u veljači 2017. da bi ga predsjednik kluba Enrico Preziosi vratio za svega dva mjeseca. I onda mu ponovo dao otkaz u studenom nakon tek dvadeset susreta na klupi. Ovoga puta Jurić je najkraće 'trajao'. Svega osam utakmica tijekom kojih Genoa nije upisala niti jednu pobjedu.

Početak nije mogao biti bolji. U prvom susretu pod njegovim vodstvom Genoa je odigrala 1-1 na gostovanju kod prvaka Juventusa.

Potom je remizirala kod kuće protiv Udinesea (2-2), zatim su uslijedila tri poraza od Milana (1-2), Intera (0-5) i Napolija (1-2). Niz bez pobjede je nastavljen i u debiju protiv Sampdorije (1-1), te porazom u Torionu (1-2), a 43-godišnjem Splićaninu presudilo je ispadanje iz Kupa u četvrtak navečer od trećeligaša Entelle nakon izvođenja jedanaesteraca.

Kopirati
Drag cursor here to close