Nogometni događaj godine

Poznati svi polufinalisti Kupa Libertadores

Argentinski Independiente osvojio je najviše titula na Copa Libertadoresu, sedam, ali posljednji je bio 1984. godine.
Sport / Nogomet | 20. 08. 2021. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji polufinalist Kupa Libertadores je Barcelona Guayaquil iz Ekvadora koja je zahvaljujući većem broju golova u gostima eliminirala brazilski Fluminese.

Prva utakmica u Brazilu završila je rezultatom 2-2, a jučer je uzvrat završio rezultatom 1-1 i Ekvadorci su napredovali zahvaljujući većem broju postignutih pogodaka u gostima.

Odlučujući pogodak za prolazak u sljedeću etapu natjecanja u 73. minuti postigao je Gonzalo Mastriani, dok je Fluminese izjednačio tek u produžecima, kada je Fred bio precizan.

Palmeiras, prvak Južne Amerike, prvi je došao do polufinala pobijedivši gradskog rivala Sao Paulo sa 4-1. Slijedili su ga u srijedu nogometaši Flamengo i Atletico Mineira. Flamengo je u četvrtfinalu eliminirao paragvajsku Olympiju, a Atletico Mineiro Argentinsku River Plate.

Flamengo je u Brasiliji pobijedio Olimpiju s prednošću od 4-1 iz prvog susreta, a u uzvratu je bilo 5-1. S ukupnim rezultatom 9-2, brazilski klub lako se probio među četiri najbolje momčadi.

Atletico Mineiro je pak pobijedio River Plate na svom terenu u Belo Horizonteu 3-0 i potvrdio uspjeh (1-0) iz prve utakmice u Buenos Airesu.

Atletico će se u polufinalu suočiti s braniteljem titule Palmeirasom, a Flamengo s Barceloninim Guayaquilom.

Argentinski Independiente osvojio je najviše titula na Copa Libertadoresu, sedam, ali posljednji je bio 1984. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close