Službeno

Poznati domaćini Europskog prvenstva 2028. i 2032.

Veliko zadovoljstvo izrazilo je talijansko izaslanstvo koje je bilo predvođeno saveznim predsjednikom i dopredsjednikom UEFA-e Gabrieleom Gravinom.
Sport / Nogomet | 10. 10. 2023. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stiglo je službeno priopćenje Izvršnog odbora UEFA-e u Nyonu: Europsko prvenstvo 2032. dodijeljeno je Italiji i Turskoj, koje će ga zajednički organizirati. Osim toga, ono što se već najavljivalo, a sada je i službeno potvrđeno - domaćin Eura 2028. bit će Ujedinjeno Kraljevstvo i Irska, pišu Sportske novosti.

Veliko zadovoljstvo izrazilo je talijansko izaslanstvo koje je bilo predvođeno saveznim predsjednikom i dopredsjednikom UEFA-e Gabrieleom Gravinom. Talijansku grupu koja je stigla u Nyon činio je i glavni tajnik Marco Brunelli, voditelj projekta Euro 2032. Antonio Talarico te cijeli tim koji je radio na dosjeu za prezentaciju kandidature.

Tursku su predstavljali predsjednik Turskog nogometnog saveza (TFF) Mehmet Büyükekşi, glavni tajnik Kadir Kardaş i potpredsjednik Mustafa Eröğüt. Veleposlanik Turske je Volkan Demirel, bivši vratar turske reprezentacije (66 nastupa od 2004. do 2014.).

Zajednička organizacija Europskog prvenstva predviđa izbor od pet stadiona za svaku zemlju domaćina. No, dok Turska već ima spremne stadione, Italija će Nyonu do 2026. morati predstaviti vjerodostojan projekt s odgovarajućim ekonomskim pokrićem za izgradnju/uređenje objekata.

Kopirati
Drag cursor here to close