Paralelni svijet

Pozadina Kovačevog otkaza

Sport / Nogomet | 10. 09. 2015. u 07:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od bitnih zamjerki na rad smijenjenog izbornika hrvatske reprezentacije bila je jednostrana odluka Nike Kovača da se distancira od onih koji su ga izabrali na funkciju izbornika, navodi Jutarnji list pišući kako se pri tome ne misli samo na distanciranje od Zdravka Mamića već i na veliku većinu ostalih članova Izvršnog odbora HNS-a.

Jutarnji, objavivši razgovor s neimenovanim članom Saveza, navodi kako su svi svjesni kako izbornik nije jedini krivac za nastalu situaciju, ali nisu mogli pobjeći od one da je lakše smijeniti trenera nego se zahvaliti sedmorici igrača.

''Još u Oslu, odmah nakon utakmice, postalo je jasno da su spone izbornika i igrača popucale do kraja. Nakon utakmice se očekivao otvoren razgovor, ali do njega nije došlo jer su igrači iznajmili privatni avion koji ih je odveo u njihove klubove. A kada nema razgovora onda nema niti kemije. Tu večer je postalo jasno da je izbornik izgubio povjerenje igrača, samim time i naše'', naveo je jedan od članova Izvršnog odbora HNS-a.

Član Izvršnog obora kaže kako je Kovač distancirao mnoge od reprezentacije, a da je dobivao ono što je tražio.

''Nekima nije dopustio da gledaju trening reprezentacije, drugima se nije javljao na telefon. Jozak (Romeo, tehnički direktor HNS-a, op.ur.) je trebao biti ‘časnik za vezu’ između reprezentacije i HNS-a, a ti mu ne daš pristup klupi. To se ne radi ljudima koji su uslišili svaku tvoju želju u ove dvije godine mandata. Pa Niko Kovač je imao više ljudi na plaći od Joachima Löwa, a znamo razliku u financijskoj moći Njemačkog i Hrvatskog nogometnog saveza'', kaže izvor Jutarnjeg dodavši kako je Kovač stvorio paralelni svijet po principu ''ja odlučujem, ali odgovornost je vaša''.

''Takav stav nije prolazio kod Bilića i Štimca pa nije mogao, eto, niti kod Kovača'', rekao je.

Odluka o smjeni Nike Kovača bila je navodi Jutarnji jednoglasna, a tijekom zasjedanja nogometne vlade niti jednom riječju nisu spomenuti kandidati za nasljednika.

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, i Jozak do sljedeće sjednice, odnosno do 21. rujna, trebaju dostaviti Izvršnom odboru ime kandidata, ili više njih, koji zadovoljavaju uvjete za Kovačeva nasljednika, s naglaskom da u taj izbor bude uključeno što više relevantnih čimbenika HR nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close