Tuzlaci čekaju Želju

Povratnik Zeba obećao dati maksimum, ali ne i pobjedu

Sport / Nogomet | 09. 08. 2016. u 12:04 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Željezničar se dosta pojačao, imaju novi stručni stožer i sigurno ne žele na tabeli još dugo biti iza nas. Čeka nas teška i neizvjesna utakmica, ali vjerujem da imamo snage i kvaliteta da ostvarimo dobar rezultat”, izjavio je uoči velikog derbija dvije trenutno vodeće ekipe Premijer lige trener Slobode Husref Musemić.

Plavima s Grbavice i Musemić i kapiten Zajko Zeba, koji se poslije pet utakmica neigranja vraća u tuzlanski sastav, dosta su komplimentirali, ali su ipak izrazili nadu da će u sutrašnjem derbiju proći "neokrznuti“.

“Neće biti lako, ali smo u derbiju mi najbitniji. Očekujem podršku navijača, spreman sam i siguran sam da ćemo svi pružiti maksimum. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo”, rekao je Zeba.

Musemić je podsjetio da je u prošlom prvenstvu Željezničar uz dosta sreće pobijedio na Tušnju.

“Mi smo im uzvratili u Kupu, tako da je nekako rezultat 1:1. U našoj će ekipi biti promjena, ali još ne mogu reći kakvih. Najbitnije je da imamo sve igrače na raspolaganju”.

Tušanj je u prošloj sezoni 'u crno zavio' Ivan Lendrić, postigavši jedini gol u derbiju. I u ovom prvenstvu blista, pa će biti zanimljivo kakav potez će povući "coach“ Tuzlaka da bi zaustavio sjajnog napadača Željezničara.

“Jedan je od glavnih igrača, u dobroj formi je kao i proljetos. Zaslužuje pažnju, a ja se nadam da ćemo naći rješenje da njegova realizacija ne bude na visokom nivou kao u prva tri kola”, najavio je Musemić.

Za sutra su na Tušnju predviđene posebne mjere osiguranja, uz angažovanje velikog broja specijalaca i zaštitara.

Utakmica Sloboda – Željezničar igra se sutra od 17.30 sati.

U ovom prvenstvu za Slobodu još nije zaigrao Ivan Fatić, koji je najavljen kao veliko pojačanje.
“Nije pokazao neki profesionalni interes da se nametne i izbori mjesto u ekipi. To sam prenio upravi i to više nije moj problem” kazao je Musemić, indirektno najavivši da bi Fatić mogao uskoro napustiti Tušanj.
Najavljen je i odlazak Amera Ordagića u splitski Hajduk, na što je Musemić rekao da o tome vode brigu čelnici kluba, a da u slučaju njegovog odlaska ima dosta igrača za zamjenu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close