Slavlje na Rujevici

Povijesni uspjeh: Rijeka prošla u zadnje pretkolo Lige prvaka

Sport / Nogomet | 02. 08. 2017. u 21:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rijeke prošli su u zadnje pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici 3. pretkola na Rujevici odigrali 0-0 protiv RB Salzburga te prošli dalje zahvaljujući rezultatu 1-1 i golu u gostima u Austriji.

Riječani su remijem protiv Salzburga osigurali još najmanje osam europskih utakmica i jedva čekaju ždrijeb u petak i protivnika u playoff-dvoboju za ulazak u Ligu prvaka. Ako prođu igrat će po prvi puta u Ligi prvaka, a u slučaju poraza ostaje im utješna nagrada i igranje u skupini Europske lige.

Riječani su prilično sretno došli do playoff-dvoboja jer su Austrijanci veći dio utakmice bili opasnija momčad, no obrana hrvatskog prvaka je izdržala i nije primila gol.

Susret je počeo po velikoj vrućini, što je itekako djelovalo na ritam utakmice, koja u prvom dijelu nije bila na razini dvoboja za playoff Lige prvaka. Prvi su zaprijetili Riječani u 5. minuti kada je udarac Krvržića u korner skrenuo gostujući vratar. Nakon što je hrvatski prvak bio bolja i agresivnija momčad u prvih petnaestak minuta, probudio se u nastavku i austrijski prvaka, a od nekoliko izglednih situacija najbliži je gou bio Berisha, čiji je udarac u 32. minuti prošao tik pored lijeve vratnice.

Gosti su bolje otvorrili drugo poluvrijeme - u 48. minuti odličnu priliku propušta Hwang koji s desetak metara puca izravno u Slugu, a samo dvije minute kasnije opasan udarac Japanca Minamina prolazi pored vratnice riječkih vrata. U 55. minuti Salzburgu je poništen gol zbog vrlo sumnjivog zaleđa, a u 61. minuti udarac stopera Mirande odlazi malo pored vrata. U 83. minuti Riječani su imali "meč-loptu", Ristoski je prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Gorgona koji neometan s desetak metara prebacuje sjevernu tribinu Rujevice. Dokraja Austrijanci ipak nisu ozbiljnije priprijetili, pa grad Rijeka ponovno imaju razlog za slavlje.

REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA (u zagradama su rezultati prvih utakmica, a zvjezdicom su označeni klubovi koji su se plasirali u 4. pretkolo):

BATE (Bje) - *Slavia Prag (Češ) 2:1 (0:1)
*CSKA Moskva (Rus) - AEK (Grč) 1:0 (2:0)
*APOEL Nicosia (Cip) - Viitorul (Rum) 4:0 (0:1)
*Istanbul Basaksehir (Tur) - Club Brugge (Bel) 2:0 (3:3)
*FC Kopenhagen (Dan) - Vardar (Mak) 4:1 (0:1)
*Young Boys (Švi) - Dinamo Kijev (Ukr) 2:0 (1:3)
Viktoria Plzen (Češ) - FCSB (Rum) 1:4 (2:2)
FH (Isl) - *Maribor (Slo) 0:1 (0:1)
Ludogorec (Bug) -*Hapoel Beer Sheva (Izr) 3:1 (0:2)
Ajax (Niz) - *Nice (Fra) 2:2 (1:1)
Legia (Polj) - *Astana (Kaz) 1:0 (1:3)
*Olympiakos (Grč) - Partizan (Srb) 2:2 (3:1)
RIJEKA (HRV) - Salzburg (Aut) 0:0 (1:1)
Rosenborg (Nor) - *Celtic (Ško) 0:1 (0:0)
Igrano u utorak:
Šerif (Mol) - *Qarabag (Aze) 1:2 (0:0)

Kopirati
Drag cursor here to close